Triqular a antibiotika duomax

Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat na kombinaci DUOMAXU a HA triqular. Před týdnem jsem měla pohlavní styk (nechráněný) a brala jsem antibiotika. Teď mám velké obavy. Gynekologem mi bylo kdysi řečeno, že antibiotika neovlivňují HA. Všude ale čtu pravý opak. Za dva měsíce mám jít k moři, tak i má otázka směřuje k tomu, že kdybych měla po potratu zda je vhodné jezdit na dovolenou k moři. Děkuji Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antibiotika nesnižují účinek hormonální antikoncepce. Důvěřujte svému lékaři a nevěřte všemu, co najdete na internetu. Pokud máte na mysli interrupci, po takovém zákroku je vhodné dodržovat režim obdobný jako v šestinedělí, tedy nekoupat se, nemít pohlavní styk, dodržovat zvýšenou hygienu. Po nekomplikovaném zákroku postačí tento režim dodržovat 2-3 týdny.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pokud se šíří karcinom prostaty do kostí, pomohou léky i radikální zákrok
Nachlazené miminko: zmírněte rýmu a usnadněte mu dýchání
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Urologické vyšetření
Články: Urologické vyšetření
Urologie je lékařský obor...
Jak se hodnotí rakovina prostaty
Články: Jak se hodnotí rakovina prostaty
Stadium neboli rozsah...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: