Antikoncepce a triprim 200mg

Chtěla jsem se zeptat zda tablety triprim 200 mg mohou ovlivnit (snížit) účinnost nějakého druhu hormonální antikoncepce?? Popřípadně přímo antikoncepce yosefinne. Četla jsem že triprim 200mg není bráno jako antibiotikum ale jako chemoterapeutikum, tak tedka nad tím přemýšlím, i kdyby to bylo to.chemoterapeutikum. Díky za zodpovězení dotazu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, snížení může být, je metabolizováno v játrech jako HAK. Doporučuji bariérovou ochranu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: