Tříselná uskřinutá kýla

Dobrý den pane doktore, měla bych takový dotaz.Manžel je loni v létě po operaci uskřinuté tříselné kýly,poté za deset dní po revizi uskřinuté kličky,včetně operace apendixu.Zhruba po dvou měsících manžel nastoupil znovu do práce a nyní už asi půl roku má neustále nevolnosti,pocit plnosti,točení hlavy,malátnost,občas se mu špatně dýchá.Bolesti nemá.Jen pořád říká,že to břicho už není ono.Lékaři měli tedy podezření na žaludeční vředy, podstoupil gastro vyšetření, vše bylo v pořádku a kolonoskopii ta je taky v pořádku.Byly mu nasazeny Tabletky Degan 3x1,po tabletkách se cítí lépe,ale stoprocentní to není.V okamžiku jak tabletky vysadí je mu znovu zle.Lékaři tvrdí, že to jsou následky těch operací, kteé časem odezní.Jiné vyšetření manžel nepodstoupil,ani sono ,ekg... nic.Krev je v pořádku.Ještě podotýkám manžel nebyl v posledních patnácti letech vůbec nemocný. Mám strach ,aby to třeba nebylo něco vážnějšího a pan doktor se prostě neupnul na to , že to jsou následky operací.Jaký máte prosím názor Vy?Děkuji Vám moc za opdověď , S přáním hezkého dne Lucie

Odpověď odborníka:

Neuvedla jste zda se jednalo o výkon laparoskopický nebo o otevřenou cestu, předpokládám, že se jednalo o operaci uskřinuté kýly otevřenou cestou. Revise kličky byla patrně bez dalšího výkonu na tenkém střevě.Neuvedla jste jakou metodou byla provedena plastika kýly, zda byla eventuálně použita síťka zpevňující stěnu střevní. Sám jsem takovou operaci prožil a vím, že určitou dobu trvá jistý pocit tlaku v břiše a v oblasti operační rány, ale stav by se měl postupně stále zlepšovat. Je třeba zhodnotit funkci tenké kličky, existuje vždy možnost vytváření pooperačních srůstů v břiše po každé břišní operaci.Ty mohou způsobovat určité zhoršení pasáže a nadýmání. Poradil bych se především s chirurgem a dále gastroenterologem i na způsobu úpravy diety, třeba dočasně.. Chirurg a gastroenterolog mají k upřesnění diagnozy možnost dalších pomocných vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: