Tříselné uzliny

Dobrý den , mám už rok v tříslech uzliny. Praktická doktorka mě poslala na infekční kde mi byli udělány testy pohlavní a infekční nemoci ale krev je v pořádku. Po té jsem byl poslán na hematologii kde mi před měsícem udělali krevní obraz a biochemické vyšetření které bylo v pořádku.Po té sem byl poslán na sono břicha a uzlin. Břicho v pořádku. Uzliny jsou reaktivní a podle doktorky jsou způsobeny zánětem. Uzliny jsou do 2cm , pohyblivé.Za měsíc mám znovu dojít na krev a na sono uzlin. Sem tam mě bolí hlavně při sportu cítím bolesti třísel. Proto se ptám Vás jaký máte na to názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, uzliny jsou orgánem, který slouží jako filtr a je aktivován při jakémkoliv infekčním onemocnění. Pokud se takto uzliny zvětšují a zmenšují, tak bych souhlasila s paní doktorkou, že se v podstatě jedná o fyziologickou reakci organismu. Byla Vám provedena všechna vyšetření, která by mohla zjistit jinou příčinu. Pokud by zvětšení přetrvávalo nebo se uzliny dále zvětšovaly, bylo by možné zvážit ještě histologické vyšetření uzliny. Určitě bych uzliny dále pravidelně sledovala.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: