Trisla

Mam dotaz sportoji a trejme sem si pretahl trisla kopal sem do balonu a pri kopu se mi noha jakoby vyskocila z trisel a zacitil sem bolest az ke koleni,vzapeti se opet vratila zpet.V danou chvilku sem se nemoh ani hnout,po chvilce bolest presla a tak sem se zkusil rozbehnou,ale bylo to jako kdyz nasednete na kolo kere nema retez,zacal sem tedy ledovat a mazat ibuhepa,otok zadny nemam,ale poboliva to.otazka zni zda to je trebas jen pretazene a nechat to par dnu tydnu bez namahy ci navstivit obvodniho lekare a zazadat o poukaz na vysetreni za odpoved predem dekuji S pozdravem Marek Man Odpověď odborníka: Do třísel se projikuje bolest jak z kloubu kýčelního tak i bederní pateře. Je pravděpodobné, že došlo k přetažení fixačních vazů kýčle s svalů dolního bedra. Stav je vcelku delikátní, vyžaduje chirurgické nebo ortopedické vyšetření, zjjištěnéí místa bolesti, možnosti přenesené bolesti. Vhodné i rtg výšetření kýčle a bederní pateře. Do třísla vystřeluje často změna na 1. bederním obratlu a meziobratlovém mprostoru s možnosti útlaku ploténky na mišní nerv, který potom probíhá až do třísla Jistě klid, krátkodobě nesteroidní antirevmatikum typu Ibalginu. Vyšetření bych jistě provedl. Da se tedy domluvit primo svama na vysetreni?co pripadne mam zajistit zda musim k obvodnimu lekari pro zadanku.ci nemusim. S pozdravem Marek Man (733512930)

Odpověď odborníka:

Vykloubení kýčle po kopnutí do míče s následnou bolestí v třísle je vyjímečně vzácnou příhodou a zatím jsem se s takovým mechanismem vykloubení kýčle nesetkal. Spíše se jednalo o přetažení svalově kloubního vazového systému kýčle s projekcí do třísla. Ale i tak by se neměl úraz podceňovat a mělo by se provést vyšetření na chirurgii nebo ortopedii spolu s rtg snímkem a vyšetřením disgnostickým ultrazvukem. Podle výsledku potom další léčba, jistě i pohybová a fyzikální terapie na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: