Tsh

PAní doktorko, jsem po úspěšné léčbě Hodgkinova lymfomu. Poslední chemo byla v Prosinci minulého roku. Včera mi ale při kontrlole zjistili velmi vysokou hodnotu TSH, bylo 41,56. Vpubertě jsem se se štítnou žlázou léčila, brala jsem Euthyrox100 jednu denně, Zjistili mi i Hashimotovu thyreoiditidu. Hodnoty štítné žlázy se ustálili a léčba bylo ukončena. Zajímalo by mne, zda mohla mít chemoterapie vliv na funkci ŠŽ. Děkuji za odpověď...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těžko zpětně odhadovat, ani nepíšete, jakou chemoterapii jste měla. Nepřikládala bych tomu takový význam ,jako spíše zdůrazním nutnost včasné a pečlivé léčby poruchy štítné žlázy a přesnou kompenzaci její funkce .Určitě navštivte endokrinologa nebo lkře, kter vysoké TSH zjistil, postará se o vás. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: