Únava nohou, časté kazy? překyselení organizmu?

Často se mi kazí zuby a v poslední době mě často bolí nohy (od lýtka dolů) po námaze (třeba i po chození do schodů). A tak bych se chtěla zeptat zda za top může překyselení organismu. Četla jsm že kyselé porstředí v ústech je ráj pro bakterie tvořící kazy. Zuby se mi kazí častěji mám to v rodině. K zubaři chodm pravidelně. Pomůže k odkyselení organismu nějaký přípravek? A co se týče svalové únavy nohou (a mnohdy i k celkové únavě) pomůžou nějaké doplňky stravy? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Michaelo, aby se zvýšená kazivost zubů a ponámahové bolesti svalů dolních končetin daly odůvodnit překyselením organizmu, musela byste trpět výraznou acidózou při závažném onemocnění dýchacího ústrojí a/nebo ledvin. S největší pravděpodobností Vámi uvedené obtíže spolu nesouvisejí. Doporučuji Vám podstoupit jak komplexní stomatologické vyšetření, tak vyšetření praktickým lékařem, a podle výsledků se domluvit na dalším postupu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: