Ureaplasma v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 22 týdnu těhotenství začala jsem mít tvrdnutí břicha a kontrakce můj gynekolog mi udělal kultivace a ultrazvukové vyš. zjistilo se že mám pozitivní ureaplasmu nasadil mi ATB a musí se přeléčit i manžel. Vím, že se tato infekce přenáší pohlav. stykem chtěla jsem se zeptat zda je možný i jiný přenos? Já samozřejmě jiného partnera nemám a manžel tvrdí, že také ne, ale pokud by to tak bylo nemohla bych mít ureaplasmu pozitivní jestli to chápu dobře jediný zdroj infekce je pro mě můj partner? Před několika lety jsme se již z ureapasmou léčili je možné, aby se infekce vrátila sama aniž bychom se nakazili? Ještě by mě zajímalo zda tato infekce nemůže poškodit plod? Děkuji za odpovědi Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den Evo! Ureaplasma urealyticum je přítomna zhruba u 50% sexuálně aktivní populace. Předpokládá se, že až 10% kmenů ureaplasmat je rezistentních na některá antibiotika, proto se někdy mohou objevit i po léčbě znovu. Pokud jde o vliv této infekce na plod, někdy se hovoří o vyšším riziku předčasného porodu, uvážíme-li ovšem jak vysoká je promořenost populace, lze říci, že u naprosté většiny těhotných nevede tato infekce k žádným komplikacím. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
ultraplazma | Od: Natali | 3.10.2013 13:37
Dobry den, chtela bych se zeptat vysli mi
pozitivny testy ultra plazma vysi 10/4 A miko
plazma hominiz take vysi 10/4 chtela bych se
zeptat jelikoz jsem v 18 tydnu jestli musim jit na
kapacky do nemocnice nebo staci antibiotika. A
zustat doma. Dekuji moc Natali
reagovat
re:ultraplazma | Od: Administrátor | 16.10.2013 13:51
Dobrý den Natali, e-mail, který jste uváděla, se nám vrátil. Pro zodpovězení Vašeho dotazu je třeba položit dotaz do poradny. V rámci diskuze lékař neodpovídá. Vstup do poradny je zde: http://www.ulekare.cz/poradna-rozcestnik

Děkujeme

Administrátor uLékaře.cz
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: