Ureaplasma, zúžení pochvy

Dobrý den chtěla bych se zeptat na Ureoplasma pořád trpím bolestmi podbřišku byla sem odeslána na gynekologii tak mi z výsledku sdělily že "jsou tam trošku pozitivní ureoplasma" a dál to mám konzultovat u svojí gynekoložky nevím za jak dlouho mě objedná tak se chci zeptat jaký to má vliv na otěhotnění. Pokoušíme se o miminko a nevím zda to teď díky této diagnoze přerušit popřípadě kdyby se to povedlo jestli by to mohlo miminku nějak ublížit. Četla sem že tyhle bakterie můžou způsobit i neplodnost. Navíc mám přepážku v pochvě a taky nevím zda si jí před otěhotněním nechat odstranit. K žádné z těchto věcí sem nedostala nějaké přesné informace v nemocnici se ptaly zda mi nepřekáží, nevím teda ani jak by mi měla překážet moje doktorka tvrdí že se to bude řešit až budu gravidní a ta co za ní zaskakuje že by se měla odstranit než budu gravidní. Předpokládám že otěhotnění když při MS normálně odchází krev by to bránit nemělo ale stejně si nejsem jistá. Předem Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Ta pozitivita ureaplasmat zřejmě znamená, že jste se s infekcí setkala někdy v minulosti, ale máte proti ní vyvinutou imunitu a nyní Vás neohrožuje. Co se týká zúženiny pochvy, tak to je hodnotitelné pouze dle lokálního nálezu a pokud gynekolog tvrdí, že nepředstavuje překážku k otěhotnění, tak není nutné ji řešit, protože porodní kanál a s ním i lehká zúženina jsou v době porodu extrémně roztáhnutelné. Pokud však svému gynekologovi nedůvěřujete, poohlédněte se po jiném. Je důležité, aby jste si se svým lékařem rozuměla.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x