Ureaplasmata

Dobrý den, paní doktorko. Měla jsem mírný vaginální dyskomfort a často jsem močila- ale nic extra hrozného, šla jsem na gynekologii pro jistotu. Našli mě ureplasmata, 10*4 koncentraci. Mám na 10 dní Doxybene. Ureaplasmata jsem měla již jednou, zbavila jsem se jich, poslední stěr jsem měla v 3/2015, také ok. Teď je mám znovu. Mám již 3/4 roku stálého partnera, žijeme spolu. Mám ho poslat na urologii na výtěr, taky mu dají atb. Když nemám žádné aktuánlní potíže je léčba opravdu nutná? Já už atb nevěřím, bojím se, že se s partnerem oba přeléčíme, stěry za měsíc budou ok, ale že to bude někde schované ty bakterie a azse propuknou a nakazíme se, jako se mě teď stalo během roku, co mám jen jednoho partnera. Nerada bych brala atb (během 3 let již devátá- problémy s chlamydiemi) zbytečně. Ještě se zeptám, je nutná když se budeme oba léčit sexuální abstinence? Proč? Nebo můžeme mít sex s kondomem? Děkuji, hezký den.

Odpověď odborníka:

omlouvám se, ale tohle musíte řešit s gynekologem, nisméně by se měl léči t partner, během terapi jednoho nebo drzuhého pohlsvní styk s komdomem

MUDr. Romana Nyklová Skřivánková
MUDr. Romana Nyklová Skřivánková

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá ordinace chorob kožních a pohlavních, laserové pracoviště

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: