Úzkost, strach, špatné myšlenky

Dobrý den, je mi 22 let a mám takový problém. Trvá to třetí den a já začínám mít strach, a to hlavně sama o sebe. Začalo to v pondělí večer, kdy jsem nemohla usnout a z ničeho nic mě popadla hrozná (asi) úzkost, ten pocit nedokážu ani popsat. Takhle jsem se nikdy předtím necítila. Hodně lidí řekne ,,mám depku\'\' nebo ,,necítím se ve své kůži\'\' , ale většina z nich vlastně ani neví, co to znamená. (To jsem do tohoto dne nevěděla taky). Teď to bylo ale úplně něco jiného .. Z ničeho nic mě přestalo všechno bavit, chvěla jsem se, bušilo mi srdce, brnělo celé tělo a já měla jen myšlenky na to, že se bojím, že se zblázním a nedopadne to dobře. Přemýšlela jsem nad špatnými věcmi a najednou mi byli všichni jedno. Prostě jako bych se dívala na úplně jiného člověka, co sem nepatří, přitom jsem to byla já. Tuto noc jsem spala vedle přítele, ale přišlo mi, že to byl cizí člověk. Sahal na mě, ale já jakoby ,,nic necítila\'\' .. pořád jsem jen přemýšlela nad tím, jestli to někdy skončí a jak se vyléčím. Dokonce myslím na to, že ho vlastně nemiluji a samé takové věci. Rozhodně nechci žádné léky, protože takové léky člověku kolikrát ublíží ještě více. Jen abych na závěr dodala - na začátku února jsme měli s přítelem autonehodu. Mě pořád pobolívalo za krkem, ale myslela jsem si, že je to ze cvičení (dělám fitness) a 14 dní zpět už jsem hlavu ani nezvedla, tak jsem šla na RTG, (který mi předtím po autonehodě doktoři neudělali.) Zjistili, že mám podvrtnutou krční páteř, celkem škaredě. Dali mi límec. Čeká mě ještě magnetická rezonance a rehabilitace. Je možné, že tyto problém souvisí právě s tímto ? Že se mi svírají nervy a tím dochází k těmto nervovým stavům? Moc prosím o radu. Děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Milá Kristýno. Mě se to taky občas stane ,že mám dojem,. že se na mě všechno řítí a nikdo mě nemá rád. Naštěstí jsem už poměrně starý:-)...Možná -díky pokročilému věku:-) vím,že je to jen má přechodná hysterie,která pomine a protože jsem silný,sportovně založený, NEDÁM se tím blbcem Egem sežrat. Ego nás mnohdy pokouší a i lidi odolné-Vás nebo mě nahlodává a chce nás zmást a oslabit. Ujišťuji Vás,.že jste silná,sportovně založená a pokud ta nesmyslná našeptávání onomu Egu nahlas a rezolutně zakážete,že se Vám jako kouzelným proutkem ULEVÍ! P.S. Podvrtnutí páteře je pro sportovce banalita.Já Schantzův límec pacientům nedávám. Dávám jim tejping,který z nich nečiní invalidy a urychluje úzdravu a návrat do normálního sportovního tempa. Zkuste brát Hypericum perforatum 5-15CH 3x5. Ozvěte se, jak se máte.Záleží mi na Vás.Pokud Vás bude Ego dál nahlodávat,přijeďte ke mně. Můžeme ho společně nakopnout do ...Aby Vás neobtěžovalo:-) Díky za důvěru. Držím Vám nekompromisně palce a jsem si jistý,že se zvednete ze země a vzpomenete si, že umíte létat... okamžitě po přečtení mého dopisu. Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
„ABCDE“ pomůže s odhalením rakoviny kůže
Články: „ABCDE“ pomůže s odhalením rakoviny kůže
Ačkoli je téměř vždy možné...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Hysteroskopie
Články: Hysteroskopie
Hysteroskopie je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: