Uzlina

Pani doktorko,mela bych na Vas dotaz. Od podzimu 2013 mam zvetsenou levou nadklicni uzlinu. Citim ji na omak,kdyz rozpazim ruku vyjede me cela jakoby ven,velikost jako krepelci vejce. Nijak me neboli,jen me tam sama o sobe vadi. Mam pocit i zdureni leve casti krku. Pred mesicem jsem byla na sonu prsa kvuli fibroadenomu a ukazalo se,ze je zvetsena i leva podpazni uzlina 21mmx16mm. Nejsem nachlazena,neboli me v krku, u zubare jsem byla,zadny zanet v tele nemam. Jednu obtiz mam (nevim jestli to s tim muze souviset),ale silene me svedi krk,oblicej a zada. Je to na zblazneni, nejvic kdyz jsem v klidu. Na koznim jsem byla,ale k nicemu to nebylo. Jeste upozornim, ze se lecim se stitnou zlazou, kde jsou 2 centimetrove uzle. Dekuji Vam za odpoved,s pozdravem

Odpověď odborníka:

Milá Simo, takto zvětšené uzliny často nemusí znamenat nic vážného, ale než nad tím mávneme rukou, raději byste měla podstoupit vyšetření. Nejsnáze cestou praktického lékaře, kompletní odběry krve, rentgen hrudníku, eventuelně CT, k vyloučení zvětšení uzlin i v dalších místech v hrudníku, a dále zvážit odběr vzorku k histologickému rozboru uzliny.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x