Varikokela

Dobrý den. Mám dotaz: před 2roky se mi na šourku vytvořila takové jakoby křečová žíla, nikdy to nebolelo a nikdy nebyl žadný problém, ale vytvořila se mi tam další, byl jsem s tím u lékaře a ten mi řekl že se jedna o Varikokelu, a odstranění operačním zákrokem je maličkost, ale četl jsem o tom a dočetl jsem se že to může mít vliv na mou plodnost, budu mít do budoucna děti?..předem děkuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, předpokládá se, že varikokéla plodnost zhoršuje a v určitých stupních je považována operace za prospěšnou. Není však indikována u každé varikokély

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
varikokela | Od: bob | 7.3.2015 17:54
Měl jsem operaci varikokely na levé straně před 6 lety.U varlete mě pořád bolí a vystřeluje mi ta bolest do penisu až do žaludu.Při stopoření mě to bolí a mám měkký žalud.Sex mě bolí.Bob
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Asexualita
Články: Asexualita
Asexuálové jsou lidé, kteří...
Osteogenesis imperfecta
Články: Osteogenesis imperfecta
Osteogenesis imperfecta je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: