Vazy v koleni

Dobry den, v nedeli 7.6 jsem si udelala uraz pri sportu, seskocila jsem priblizne z metrove vysky na pevnou zem a ruplo mi v kolene persp. Za kolenem, do cile jsem dobehla kulhave s mirnou bolesti, ale hned jak jsem zastavila, tak se bolest zvysila a nemohla jsem se na nohu vubec postavit. Byla jsem odvezena do nemocnice s tim, ze bych mohla mit pretrhane vazy v koleni. Udelali mi rentgen a jak jsem se dostavila do ambulance, tak mi bylo receno, ze na rentgenu nic neni, ze jsou vazy urcite natahle ale vic mi zatim nerekne a ze me v tuto chvili nemuzou vysetrit lepe, jelikoz mam velke bolesti a nemuzou mi hybat s nohou. Pan doktor mi rekl, ze musim mit nohu v dlouhe orteze, ledovat, chodit o francouzskych berlich a musim si kazdy den pichat injekce na redeni krve. Kontrolu mam tento patek persp. 12.6. Jak doma na nohu naslapnu, tak me hrozne boli v zadni casti kolene, ale pri leženi me boli spise na predni casti kolene. Tim se Vas chci zeptat, jestli je velka pravdepodobnost, ze jsou vazy jen natazene nebo muzou byt aji pretrzene a jestli je moznost, ze se vyhnu operaci. Dekuji za odpoved N.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Jedná se o běžný postup. Koleno by se mělo zklidnit a pak se dle vyšetřeníurčí další postup. Pokud jste v koleni neměla krev, a to by při prvním vyšetření bylo asi patrné a byla by punktována, tak není poranění vazů jisté . Rozhodne se při páteční kontrole a ne všechna poranění vazů se operují , často stačí léčba v ortéze

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x