Vhodná antikoncepční metoda

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Po klasické hormonální antikoncepci mám velké křeče v podbřišku, vždy po vysazení prášků mi křeče zmizeli, vyzkoušela jsem dva druhy nízkohormonových prášků. Jako další variantu jsem zkusila náplast Evvra, u které jsem zůstala delší dobu, ale po čase se křeče zase ozývaly. Sháním metodu, kterou bych mohla zkusit, zvažuji nitroděložní tělísko, ale nejsem si jistá, jestli by pro mě bylo vhodné. Je mi 21 let, mám stálého partnera a v budoucnu bych chtěla mít děti (ne však dříve, jak za pět let). Mohl by jste mi poradit nějakou vhodnou metodu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zkuste požádat lékaře o antikoncepční nitroděložní tělísko bez hormonu, ale pro ženy, které ještě neměly děti je obecně tělísko nedoporučovaná metoda pro možnost zánětu a nepříznivé reace těla na tělísko. Jinak bych volila spíše nehormonální antikoncepční metody, spermicidní prostředky (např. Patentex oval ,Pharmatex a další, vhodné informace vám podá lékárník) - více info zde: http://www.naseantikoncepce.cz/nehormonalni-antikoncepce.php, samotné nebo pro větší jistotu v kombinaci s kondomem. Existují ještě další metody nehormonální antikoncece /pesar, diafragma a další - u nás ale méně dostupné, např. v Anglii velmi běžné/, počtěte si o nich na přiloženém odkazu nebo kdekoli na netu, zadáte do vyhledávače pojem "nehormonální antikoncepce". Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x