Vhodnost dlouhodobého pití bylinkových čajů

Dobrý den, denně piji bylinkové čaje (vlastní pěstování či sběr-máta, meduňka, heřmánek, petrklíč, kopřiva), vždy jeden druh v množství 0,5 - 2 litry. Nyní jsem se dočetla, že dlouhodobé pití není vhodné, např.máta způsobuje tvrdnutí jater, kopřiva je sice výborná na detoxikaci ale hodně odvodňuje a navíc si pitím lze přivodit solidní osteoporózu. Žádné závažné zdravotní potíže nemám. Mám v pití bylinkových čajů pokračovat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, všeho s mírou, platí i při pití bylinkových čajů. Je dobré pít např. 2měsíce a potom udělat stejnou pausu. Vhodnější by bylo konzultovat pití těchto čajů s bylinkářem, protože vaše problémy se mohou časem zlepšit a pití čajů by bylo třeba i zbytečné a zatěžující. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: