Vitamíny

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, užívám od listopadu spirulinu, nyní jsem začala užívat brusinky v tabletách a piju zelený čaj. Taktéž chci začít užívat laktobacily. Trpím na mykózy (1x měsíčně se mi vrací). Taktéž se 2 roky snažíme o miminko (manžel má špatný SPG). Je možné užívat všechny tyhle doplňky stravy, aby to neovlivnilo případné početí, nebo aby se to vzájemně nekombinovalo? Děkuji za informaci.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, můžete všechno bez problémů užívat, nebojte se, nic se nekříží. U poruch štítné žlázy bych byla opatrná se spirulinou, ty vy ale neuvádíte, takže by mělo být všechno v pořádku. V případě, že plánujete otěhotnět, bych vám doporučila ještě kyselinu listovou, informujte se na preparát v lékárně. Tato kyselina je prevencí vrozených nemocí dětátka, info zde: http://www.zenska-neplodnost.cz/novinky/vitaminy-jako-pomoc-k-otehotneni-474 . Manželovi bych doporučila ozdravit stravu a rozhodně přečíst alespon tento článek: http://www.zenska-neplodnost.cz/novinky/omega-3-mastne-kyseliny-ovlivnuji-muzskou-plodnost-658 . Třeba spolu najdete na výše uvedených stránkách /hlavně v Archivu novinek/ zajímavé a podněrné informace. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x