Vliv betablokátoru na krevní tlak, nižší tep

Dobrý den, mám problém s krevním tlakem, který má hodnoty od 157/95 do 125/75 mm Hg s tepem od 57 do 41, trpím únavou a bolestmi hlavy; může být můj stav způsoben vlivem betablokátoru Carteol 2%, který si kapu do očí 3 měsíce a během kapání jsem již měl 2x zánět očí? Prosím Vás o radu, jaké vyšetření bych měl postoupit. TK si měřím průběžně doma.

Odpověď odborníka:

Betablokátory vedou ke snížení tepové frekvence a krevního tlaku, takže byste měl po něm mít i krevní tlak nízký (což nemáte). Domnívám se, že i když oční kapky betablokátor obsahují, jeho vliv na systémový krevní tlak a kardiovaskulární systém je velmi malý. Vaše tepová frekvence je opravdu dost nízká, mohlo by to ev. i s vašimi obtížemi souviset. Doporučuji 24-hodinové monitorování krevního tlaku, tzv. Holter.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: