Vliv mycomaxu na zdraví vajíček

Dobrý den paní doktorko, pane doktore, v říjnu jsem absolvovala přeléčení kvasinkové infekce lékem MYCOMAX 150, 3 tobolky během 3 týdnů. Zajímá mně, zda lék nemá nějaký negativní vliv na kvalitu-zdraví vajíček, např. kdybych v prosinci otěhotněla... Děkuji. Hana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hano. V příbalovém letáku je napsáno: Flukonazol nesmí užívat nemocní se známou přecitlivělostí k tomuto léku a kojící ženy. Užívání přípravku v období těhotenství je možné jen při těžkých, život ohrožujících kvasinkových infekcích, kde prospěch pro matku převáží nebezpečí možného ohrožení plodu. Pro užívání přípravku nemocnými s jaterními poruchami musí být zvlášť závažné důvody - takové, kdy přínos podání vyváží možné riziko léčby. Léková forma není vhodná pro děti s tělesnou hmotností pod 20 kg a mladší 3 let. Mycomax se nesmí současně užívat s přípravky obsahujícími astemizol a terfenadin. O ovlivnění kvality vajíček se nepíše nic, proto bych ji nepředpokládal.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x