Vyhřezlá ploténka, bolesti vystřelující do pravé nohy

Dobrý den, chtěla bych prosím vědět, zda je nutná operace. Na CT mi bylo zjištěno - L/S1 páteřní kanál 16 mm, ploténka užší, vpravo se vyklenuje při herniaci 8 mm, nezasahuje intraforaminálně. Již druhý měsíc po hospitalizaci (9 infúzí) mi střílí bolesti do pravé nohy. Dá se to již nyní vydržet, ale bolesti stále přetrvávají. Děkuji Božena

Odpověď odborníka:

Je třeba výdy řešit pacienta podle jeho potíží, lékařského vyšetření a zobrazovacích metod. Rada jen s omezenou určitostí: Výhřez ploténky je hraniční, ale nesměřuje přímo k otvoru pro výstup mišního nervu. Léčba by podle toho měla pokračovat bez operace. Většina takovýchto stavů se postupně zklidní. Medikace, rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Pálenie v stehne. | Od: Milan | 3.12.2016 21:32
Mám pálenie v stehne.od bedier po
koleno pravá noha.čiastočne aj v
kolene.akoby opálená koža.
reagovat
re:Pálenie v stehne. | Od: uLékaře.cz | 6.12.2016 10:55
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím Vás,
abyste dotaz zkopíroval a vložil přímo do poradny na těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: