Vyhřezlé ploténky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na váš názor. Byla jsem na vyšetření ( zprávu přikládám v příloze ) a po vyšetření mi paní doktorka doporučila operaci. Poslední dobou mě začal bolet pravý kyčel, pravá stehenní kost a v noci mě často brní obě ruce. Chci se zeptat, jestli je to akutní a mám na operaci jít hned a nebo ještě můžu chvíli počkat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Jen podle popisu nelze jednozačně určit indikaci k operaci. Je nepochybné, že kanál pateřní je zúžen a protuzí diski u v oblasti mezi 4. a 5. obreatlem jsou otvory pro výstup mišních nervů zužovány. Nález není alarmující a takové nálezy se často léčí bez operace. Je nepochybné, že k nálezu a to jak klinickému tak i MR by se měl vyjádřit i neurolog a předevšíém neurochirurg jehož konsultaci opravdu doporučuji. Srovná vaše potíže, klinický nález a nález na MR a zhodnotí zda operace je na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kašel: příznak kouření, nebo bronchitidy?
Články: Kašel: příznak kouření, nebo bronchitidy?
Pokud jste silný kuřák...
Operace srdečních chlopní může zachránit život
Články: Operace srdečních chlopní může zachránit život
Operace srdečních chlopní...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nejčastěji nás zrazují srdce a cévy. Jaká prevence zabírá?
Články: Nejčastěji nás zrazují srdce a cévy. Jaká prevence zabírá?
Každý druhý Čech umírá na...
Alergická rýma podporuje krvácení z nosu
Články: Alergická rýma podporuje krvácení z nosu
Trpíte alergickou rýmou...
Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Články: Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Ať už jde o močový měchýř...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: