Vyměna kloubu

Dobrý den,mam po 2 operacich kolene.meniskusu před 20 lety,rokama se mne koleno kazí,bolesti mam stale jak při chuzi,tak i nočni,klidove. doktor mne posila na vyměnu kolene,ale ještě se na to necitim,je mne 48 let.Slyšela jsem,že jde provest i artroskopii,myslite,že je to vhodne i v mem připadě? Děkuji

Odpověď odborníka:

Opravdu je třeba posoudit výstelku kloubu, stav artrosních změn, ale nejlépe ta se vidí na artroskopii. Pokud se nejedná o velmi pokročilou artrozu bylo by vhodné ještě zkusit metodu ACP, t.j. aplikaci vlastní krve s obohacenými krevními stimluačními destičkami. VZP ale nehradí. Oddálení operace, náhrady kloubu , ve vašem věku je raciomální. Většinou se ale pacient této operaci pokud je indikována, nevyhne.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x