Vynechání 9 prášku

Dobrý den. Zapoměla jsem užít 9 prášek z plata v obvyklou hodinu 18:00 a užila jsem až druhý den ve 12:00 (zpoždění 18 hod). Další pilulky jsem užívala už bez opomenutí v obvyklou hodinu. Dva dny po opomenutí jsem měla nechráněný styk. Na ten den by mi měla vycházet ovulace. Mám strach, že jsem těhotná. Jaké je riziko? Dočetla jsem se, že pokud se vynechá jedna pilulka v 2 týdnu braní, nemělo by to nějak narušit antikoncepční účinek. Ale přece jen, jistota je jistota :/. Dnes jsem vzala poslední prášek z plata. Pobolívá mě břicho a hlava, a tak se bojím, že jsem těhotná, ale nejspíš mám jen PMS a těhotenství si jen namlouvám z toho strachu :). Naléhavě prosím o radu. Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opravdu je riziko spíše malé, ale jak píšete, člověk nikdy neví a příroda si někdy prosadí svoje....proto si udělejte asi za 3 týdny těhotenský test a v odstupu jednoho týdne další, pokud dostanete menses, test si dělat spíše nemusíte. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Abstinenční příznaky: jak to vypadá, když ohrožují život
Články: Abstinenční příznaky: jak to vypadá, když ohrožují život
Jedním ze znaků závislosti...
Dopřejte svému nosu pravidelnou péči
Články: Dopřejte svému nosu pravidelnou péči
Čištění zubů či mytí rukou...
Nádory trávicího traktu
Články: Nádory trávicího traktu
Nejzávažnějším onemocněním...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
 Atopický ekzém u psů
Články: Atopický ekzém u psů
Stejně jako lidé mohou i...
Dospívající a hepatitida typu C: hrozbou jsou nejen drogy a sex
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: