Vysazení prednisonu

Dobrý den. Půl roku jsem užívala Prednison 20. Pak mi dávky začali snižovat a léky mi vysadili letos v březnu, čili vysazování trvalo cca rok. Do teďka mám pořád trochu nateklejší obličej, nafouklejší žaludek a váha ne a ne dolu(i když nejsem tlustá, ale stačí mi vidět ručičku na váze) ale pohybu mám dost. Někde sem slyšela, že i po vysazení prednisonu se zbytky těchto léků v těle pořád pohybují. Je možný, že tyto potíže mám z toho? Jak dlouho tak trvá, než se tělo od těchto léku úplně vyčistí? Děkuji za odpověď, s pozdravem Tereza

Odpověď odborníka:

Dobrý den, téměř všechny vedlejší účinky užívání kortikoidů jsou dočasné a většinou do několika týdnů po vysazení léků mizí. Buďte trpělivá, věřím, že v tuto chvíli ve Vašem těle již zbytky prednisonu nekolují a časem se vše upraví k normálu. Zdravím Vás.

MUDr. Lea Blahníková
MUDr. Lea Blahníková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Obvodní lékař, Vidnava

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: