Vysoký tlak

Lékař mě změnil lék na vysoký tlak Lozap,pak Lozap H a nakonec Prestarium neo combi 5/12,5. Bolest hlavy i po týdnu stále přetrvává,ale ta je v nežádoucích účincích.Spíše jsem hodně unavená a po třech hodinách po léku je tlak v průměru 90/60.Je tedy dost nízký.Zkusila jsem lék půlit a tlak je nyní v pořádku.Pouze nevím,zda-li tento lék půlit můžu,protože nemá rýhu na půlení a jsou v něm obsaženy 2 látky?Děkuji za odpověď a Váš čas.

Odpověď odborníka:

Prestarium Neo Combi 5/1,25 není určen k půlení. Nemáte pak jistotu, jak velkou (malou) dávku vlastně užíváte a snižování tlaku pak nemusí být stabilizováno. Doporučuji informovat Vašeho lékaře o tom, že máte po kombinovaném Prestariu takto nízký tlak a obtíže, může Vám změnit léčbu na jednosložkové Prestarium nebo na jiný lék na snížení tlaku.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: