Zánět středního ucha - průběh

Dobrý den, je mi 39 let. Mám zánět středního ucha - lékař jedno ucho "propíchl", druhé mi prasklo samo. Příčina zánětu je prý virová, dostala jsem preventivně ATB. Přesto z jednoho ucha ještě pátý den po zákroku tekl hnis,lékařka mi tedy předepsala další antibiotika (amoksiklav). Po dvou dnech užívání těchto léků přestal hnis vytékat, ale uši stále bolí (uvnitř, za ušima, zadní část hlavy), uši jsou zalehlé, v noci a někdy i přes den musím užívat léky proti bolesti. Nyní je to osm dní od propuknutí choroby a propíchnutí uší. Je normální, že bolest stále neustupuje i po tak dlouhé době? Všude čtu, že bolesti většinou po propíchnutí rychle odezní a mám strach, jestli se nejedná o nějakou přidruženou komplikaci. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v některých případech může dojít k přechodu infekce do přilehlých dutin. Jestliže obtíže přetrvávají, je vhodné informovat o tom ošetřujícího lékaře - zjistí aktuální stav a případně upraví léčbu.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
zalehlé ucho | Od: Jana | 30.7.2009 08:31
dobrý den,asi dva dni mě bolí ucho
a mám ho zalehlé ucho.hodne
jsem se poslední dobou potapela v
bazeneneni to stoho mamsito
vyplachnout borovou vodou
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léčba křečových žil je vizitkou lékařského pokroku
Články: Léčba křečových žil je vizitkou lékařského pokroku
Bály se vaše babičky či...
EEG
Články: EEG
EEG, elektroencefalografie...
9 kroků k odstranění klíštěte u vašeho domácího mazlíčka
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Sjögrenův syndrom má na svědomí nejen zkažené zuby
Články: Sjögrenův syndrom má na svědomí nejen zkažené zuby
Sucho v ústech, nedostatek...
16 potravin, které chrání srdce
Články: 16 potravin, které chrání srdce
Zdravý životní styl působí...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: