Zapomenutí pilulky v 2.týdnu užívání + užívání antibiotik cotrimoxazol

Dobrý den,mám na vás dotaz.Od včerejška užíám antibiotika Cotrimoxazol AL forte,doktorka mi řekla,že vliv na antikoncepci tyto antibiotika nemají,beru antikoncepci teprve 2 měsíce,teď jsem ve druhém měsíci a druhém týdnu užívání,užívám pilulku vždy v 21:00,včera jsem si ji ale zapomněla vzít a vzala jsem si jí až dnes kolem 14:00.Jsem chráněná?A je normální když se mi už včera naskytlo špinění s občasnou krví? Na internetu jsem četla,že při prvních 2 měsích je to normální než si tělo zvykne a vše se srovná.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, špinění a slabé krvácení je opravdu běžné během prvních 2 cyklů užívání antikoncepce. Může být navíc ještě zintenzivněno zapomenutím tabletky. Co se týče spolehlivosti antikoncepce, jedna chyba ve druhém týdnu užívání není riziková. Dále pokračujte v pravidelném užívání antikoncepce, jiná opatření nemusíte činit. Nicméně pokud se chyba zopakuje, pokud vynecháte další tabletu, nebo pokud před zapomenutou tabletou nebylo užívání pravidelné, na antikoncepci se již tento cyklus nespoléhejte.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
antikoncepce | Od: petra soupalova | 24.8.2015 22:23
Dobry den,mela bych dotaz,beru antikoncepci dienile bez prestavky kvuli endometrioze,ve ct jsem si vecer vzala pilulku a za pul hodiny jsem zacala zvracet,nejsis se asi nestihla vstrebat,druhy den jsem pokracovala normalne.Vcera jsem zacala dost spinit,spise jsem dostala a mam bolesti bricha,chtela jsem se zeptat zda mam vysadit na tyden ant.nebo pokracovat dal.A pokud vysadit tak zda nevadi ze jsem v pulce platicka.Diky moc predem za odpoved.Petra.S
reagovat
re:antikoncepce | Od: uLékaře.cz | 25.8.2015 10:45
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pijte černý čaj, snižuje krevní tlak – a nejen to!
Problémy s erekcí jako zkouška vztahu?
Články: Problémy s erekcí jako zkouška vztahu?
Většina žen se někdy během...
Sexuologové radí: Muži, nestyďte se!
Články: Sexuologové radí: Muži, nestyďte se!
Ze zkušeností našich...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Tři praktické tipy, jak vyzrát na žilní trombózu
Články: Tři praktické tipy, jak vyzrát na žilní trombózu
V čase dovolených spousta z...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Rozpraskané koutky? Může jít o infekci nebo nedostatek vitaminů
Články: Rozpraskané koutky? Může jít o infekci nebo nedostatek vitaminů
Bolestivé a rozedřené ústní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: