Zlomenina

Dobrý den, už od června se léčím se zlomeninou kolene a holení kosti, celou dobu bez nášlapu, koleno je jiz zahojene ale holen stale nic, je to vůbec možné? Že za více jak 3 měsíce kost nesroste? Řekli mi že je to zpomalene hojeni, cim je to ovlivneno a co pro to můžu udělat? A je pravda ze antibiotika zpomaluji růst kosti? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Spíše proces pro který jsou antibiotika podávána mohou mít vliv na trofiku kosti. Každý má jinou rychlost hojení, ve vašem případě již zvolna zatěžovat, zátěž má stimulační vliv na hojení kosti. Jinak dostatek bílkovin a vitamin D Pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci je na místě. Jinak porada se svým ortopedem dle nálezu na koleni a bérce a rtg snímku.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: