Zlomenina zápěstí

Dobrý den. V lednu si můj devítiletý syn zlomil pravou ruku v zápěstí na lyžařskám výcviku.Ve Vrchlabské nemocnici byl ošetřen/ pro mě nepřijatelným způsobem/lokálním umrtvením a následné dost bolestivé srovnání a samozřejmě fixace předloktí.Po návratu domů jsme nechali udělat kontrolní rengen o čtyři dny dříve a bylo zjištěno značné posunutí.Tentokrát mu kosti srovnávali pod narkozou a fixaci měl až nad loket.O tři dny později kontrolní rengen ukázal posunutí o dva milimetry.Otázka zní:je toto posunutí normální a bude používat ruku bez komplikací /je totiž pravák/?Děkuji vám za odpověď.S pozdravem Fizková Jaroslava

Odpověď odborníka:

Ošetření je možno provést v celkové i lokální anestezii. Pokud byla provedena nová reposice a výsledek je posunutí fragmentů o 2 mm je tento nález velmi příznivý. Tento posun je zcela bezvýznamný. Pokud tento stav zůstane u devítiletého chlapvce se během několika měsícu zcela přelije svalkem. Po letech nebude znát na případném rtg vůbec. Důležitá je dále rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: