Žloutenka b

Paní doktorko.Moc prosím,dneska jsem se dozvěděla,že můj bratr přišel do kontaktu se žloutenkou B měl sex...Já jsem u něj byla na návštěvě a asi 2x jsem se napila z plechovky piva po něm.Moc se bojím že jsem nakažená i když ona sám neví zda je nakažen.Měsíc bojuji s vyrážkou na rukách a četla jsem že to patří do příznaků.Prosím myslíte že jsem se nakazila?Moc se bojím ..Byla jsem očkována proti A,B když jsem pracovala na psychiatrii ale to už je tak 8 až 9 let,to už asi nejsem chráněná..Bojím se moc

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Myslím, že Vaše obavy jsou velmi pravděpodobně zbytečné. Pokud jste byla účinně očkována vakcínou proti hepatitidě A i B /např.Twinrix/, máte zřejmě dostatečnou hladinu ochranných protilátek / tzv. nonrespondérů na vakcinaci proti hepatitidě B není v populaci mnoho/.Až navštívíte lékaře se svou vyrážkou, domluvte se na krevních testech k upřesnění Vašeho imunitního stavu.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: