Zmenšené a tvrdé pravé varle.

Dobrý den. Chtěl bych se Vás zeptat na jeden problém, který už mám delší dobu. Jedná se o to, že asi pred rokem jsem byl na operaci tříselné a zárověn vodní kýly. Bohužel po operaci se rozjel zánět, nacož byli nasazeny prášky a vše se dalo dopořádku. Vodní kýla byla nad pravým varletem a až do operace bylo snad všechno vpořádku. Po tom zánětu jsem si začal všímat že se mi pravé varle začína zmenšovat a doktor mě uklidňoval, že s tím budou problémy a že menší byt může po tomto zákroku. Varle nebolelo a nijak jinak nezlobilo, tak jsem tomu nevěnoval pozornost. Teď je to už asi zhruba půl roku kdy mám toto varle opravdu maličké a podle mého usouzení i tvrdé(pozn.: zatím pořád nijak nezlobí). Chtěl bych se tedy zeptat, jestli by toto varle nemělo být chirurgicky odstraněno či jestli by z tohodle mohly nastat další komplikace. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Záleží na tom, co je příčinou zmenšení a tvrdosti vašeho varlete. Pokud se skutečně jedná jen o pozánětlivé změny, nedomnívám se, že by to byl důvod k jeho odstranění. Ale to musí posoudit vás urolog, doporučuji vám proto znovu s ním váš problém konzultovat.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x