Ztuhlé koleno po plastice acl

Dobrý den, jsem přes dva měsíce po plastice ACL BTB štěpem + parciální resekci lat. menisku. Koleno je stále velmi zatuhlé a nijak zvlášť nepovoluje. Ohyb slabých 90°, nohu nepropnu, koleno stále oteklé. Denně 2-3krát hodinu cvičím, jezdím na kole. Po procvičení je koleno samozřejmě měkčí a ohnu ho více, ale po pár hodinách zase ztuhle a začínám od začátku, takhle každý den. Koleno je na první pohled víc vepředu, jakoby více vystouplé, oteklé. Jsem už zoufalý, když velmi bolestivě každý den cvičím a bez vyditelného výsledku. Nevíte, čím by to mohlo být? napadly mě snad jen srůsty a ještě nutné vyčištění kolena artroskopií, nebo že je nový vaz příliš napnutý, ale nevím.....děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Po zákroku a ošetření poruchy vazů probíhá v kolenním kloubu vždy reaktivní zánět výstelky kolena, nemikrobní, synovitis. U někoho více a u někoho méně. To se projeví v hybnosti kloubu. Ta určitou dobu trvá. Stav vyžaduje opravdu účinnou rehabilitaci. S ortopedem se poradíte na dalším postupu, medikace , případně nástřik kolena s určitým odstupem, provádí se ale po artroskopii opravdu vyjímečně V popředí je účinná pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci..

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: