#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zasáhla vaši rodinu rakovina? Pomůže vám Dobrý anděl

Mgr. Petra Dulíková 18.12.2019 reklamní sdělení

Dobrý anděl je nadace pomáhající rodinám, které se dostaly do nelehké životní situace kvůli závažnému, zejména onkologickému onemocnění dítěte, opatrovníka či živitele rodiny. Jak pomoc funguje a jaké jsou podmínky pro její získání?

Dobrý anděl 2
Onkologické nebo jiné závažné onemocnění dokáže paralyzovat chod a fungování rodiny

Závažné onemocnění přináší nejen zdravotní obtíže

Onkologické nebo jiné závažné onemocnění dokáže paralyzovat chod a fungování rodiny. Kromě stresu souvisejícího s diagnózou se přidávají potíže s financemi. Ty mohou souviset s náklady na léčbu či výpadkem příjmu rodiče, který se stará o nemocné dítě nebo sám kvůli těžké nemoci nemůže pracovat. V takových situacích může nezanedbatelnou pomoc poskytnout nadace Dobrý anděl prostřednictvím pravidelného měsíčního příspěvku.

Jak dlouho mohou rodiny s finanční podporou počítat?

Žádost o finanční pomoc od Dobrého anděla není složitá a není potřeba se jí obávat. Rodiny, které se dostaly do tíživé situace kvůli onemocnění dítěte nebo jednoho z rodičů, se mohou s nadací spojit prostřednictvím kontaktního formuláře, e-mailu nebo telefonicky.

K základním podmínkám patří, aby léčba probíhala ve zdravotnickém zařízení v ČR a pacientem byli buď nezaopatřené dítě, nebo rodič starající se alespoň o jedno dítě.

  • Pokud se onkologické onemocnění týká dítěte, pomoc se poskytuje maximálně tři roky od zjištění diagnózy. V případě trvalých následků nebo při dlouhodobé komplikované léčbě se může lhůta prodloužit – dítě starší 18,5 let ale nemůže mít zároveň přiznaný invalidní důchod.
  • Časové omezení pomoci u rodiče s onkologickým onemocněním je také tři roky od zjištění diagnózy. Pokud se ale rodič potýká s trvalými následky nebo je jeho léčba dlouhá a komplikovaná, je možné tříleté období prodloužit.

Pomoc i při jiných diagnózách než jen při rakovině

Finanční pomoc od nadace, do níž přispívá momentálně více než 100 000 dárců, je odesílána potřebným rodinám vždy první pracovní den v měsíci. Využívat ji mohou nejen rodiny zasažené onkologickou diagnózou, ale i lidé, do života jejichž dětí vstoupila například cystická fibróza, některé typy svalové dystrofie, nemoc motýlích křídel, chronické střevní onemocnění, těžké kombinované postižení nebo závažné poruchy metabolismu. Pomoc není vyloučena ani u dalších závažných onemocnění.

Kdo se může stát Dobrým andělem?

Nadace funguje od roku 2011 a za tu dobu pomohla více než 7 300 rodinám s dětmi, aktuálně míří pravidelná pomoc mezi 3 700 z nich. Dobrý anděl každý měsíc přijme průměrně 108 nových žádostí o pomoc.

  • Dárcem, tedy Dobrým andělem, se může stát kdokoliv, kdo chce podpořit druhé v náročné situaci.
  • Příspěvky mohou být v libovolné výši a jejich přerozdělování potřebným rodinám probíhá do posledního haléře.
  • Každý Dobrý anděl může sledovat příběhy rodin, kterým pomáhá.

(pak)

Zdroj:

http://www.dobryandel.cz

Doporučujeme

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#