Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Lexaurin

Inzerce

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Panická ataka a plánované těhotenství

Psychika Veronika 28.6.2017

Dobrý den, je mi 30 let a mám 3letou dceru. Chtěli bychom se s manželem začít snažit o další miminko, ale bohužel se u mě asi před 1,5 rokem objevila panická porucha. Od té doby nejsem úplně ve své kůži. Jsem celý den nervozní a zhoršuje se to při jakémkoli stresu. Hodně se to zlepšilo po pravidelném... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Veroniko, odpověď na Vaši otázku není jednoduchá a nelze být konkrétní. Každopádně v dněšní době existuje... Celá odpověď

PhDr. Sylvie Navarová
Odpovídá lékař:

PhDr. Sylvie Navarová

Dobrý den, kombinaci léků a jejich vhodnost v průběhu těhotenství konzultujte se svým psychiatrem. Zvažovala... Celá odpověď

Inzerce

Úzkostná porucha, fobie, léčba

Psychika Tomáš 20.6.2017

Dobrý den, rád bych se s Vámi poradil jak přistoupit k fobii z uzavřených prostor, kterou v posledních týdnech intenzivněji pociťuji. V uzavřených prostorách, ze kterých nemohu vystoupit kdy chci (např. autobus, vlak, letadlo), mám velmi stísněný pocit, sevřený žaludek, zalykám se, případně se mi i točí... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

dobrý den, ano samozřejmě Lexaurin je možným řešením pro krátkodobé kritické situace, ale pokud je tato... Celá odpověď

PhDr. Sylvie Navarová
Odpovídá lékař:

PhDr. Sylvie Navarová

Dobrý den, připojuji se k panu doktoru Folprechtovi, že krátkodobé potlačení úzkosti není jejím řešením.... Celá odpověď

Panické ataky

Psychiatrie Vendula 6.6.2017

Dobry den, od 18 let se u me projevuje panicka uzkost. Postupne se ataky zintenzovaly a v roce 2015 vyvrcholili. Postupne mi byli aplikovany Asentra, Estan a pri potizich se spanim Tritico. U Estanu jsem citila velkou unavu. V listopadu 2016 leky postupne vyrazeny. Dlouho se atak nedostavil. Bohuzel... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, tak hlavně nepíšete, odkud jste, takže nemůžu doporučit žádného konkrétního. Nicméně musím... Celá odpověď

Dráždivý tračník

Trávení Karel 1.6.2017

Dobrý den, mám diagnostikovaný dráždivý tračník spojený s průjmy a byl mi předepsán Kinito. Po přečtení příbalového letáku mi však z tohoto vyznívá, že tento preparát slouží k urychlení činnosti střev, což mi v rámci mých potíží připadá spíše na škodu, než že by mi to mohlo pomoci. Prozatím jsem... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Kinito upravuje pohyb střeva. Osobně bych na dráždivý tračník tento preparát nevolila, svým... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Psychika

Psychika Martina 18.5.2017

Dobrý den,obracím se na vás o radu či pomoc.Mám potíže, které se nejlepší ba naopak..Trvají už delší dobu tyto příznaky: jsem stále unavená, stále bych spala,ale naopak je tu nespavost v noci.Cítím se vyčerpaná bez energie,nic mě nebaví.Jsem unavená hned po probuzení.Je všem povinnostem se musím nutit.Náladovost,občas... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, Vaše obtíže budou nejspíše souviset s psychikou. Doporučovala bych Vám ale nejprve požádat... Celá odpověď

Bolest žaludku

Trávení Alena 17.5.2017

Dobrý den, dlouhodobě je mně velmi zle od žaludku, pocity na zvracení, myslím, že psychosoaticky. Začala jsem brát lexaurin, po kterém se cítím výborně. Existuje nějaká přírodní alternativa? Děkuji Zobrazit více

MUDr. Petra Kánská
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Kánská

Dobrý den, Aleno, je možné, že vaše obtíže jsou psychosomatického rázu, nicméně bych stejně doporučovala... Celá odpověď

Závislost na Lexaurinu

Psychiatrie Tomáš 10.5.2017

Dobrý den, od února užívám Lexaurin 3mg. Byl mi předepsán na nespavost. Doteď jsem s jeho užíváním nebyl schopen přestat. Užíval jsem až 4 tablety na noc, abych mohl spát. Už jednou jsem se pokusil přestat a měl jsem příšerné abstinenční příznaky. (z 9 dnů jsem 1x spal a 1x jsem se musel neskutečným... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Tomáši, léky jako je Lexaurin je vždy nutné vysazovat postupně, nikoliv najednou. Snižování... Celá odpověď

Ovlivňuje Lexaurin hladinu cukru?

Léky Karel 9.5.2017

Dobrý den, mám již tři roky diabetes, nepíchám si, jen tableta jedna ráno a to Januvie 100 mg, za poslední měsíc se mi zvedl cukt na 17, ačkoliv stále dodržuji dietu. Před 5 měsíci jsem začal brát Lexaurin 3mg. Moje otázka zní, zda tento preparát Lexaurin ovlivňuje zvýšení cukru , děkuji moc Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, Lexaurin by neměl hladinu cukru zvyšovat. Spíše je potřeba pátrat proč přípravek užíváte -... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážený pane Karle, bromazepam může vyvolat jak hyperglykémii, tak hypoglykémii. Pokud při jeho vysazení... Celá odpověď

Mírný tlak na levé straně hrudníku

Vnitřní lékařství Tomáš 4.5.2017

Dobrý den, v sobotu jsem byl na horském kole, nejsem v tomto sportu nijak zvláště trénovaný, ale věnuji se pravidelným návštěvám posilovny, rekreačně běhám a také lezu po skalách. V minulém týdnu jsem navštívil posilovnu 3x, jednou jsem byl běhat kratší vzdálenost (5km) rychlejším tempem ve stejném... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, vzhledem k tomu, že EKG je v pořádku, lékařka určitě odebrala do laboratoře i kardiální enzymy... Celá odpověď

Kombinování léků s alkoholem

Léky Jiří 13.4.2017

Dobrý den, moje žena kombinuje ruzne tyto leky,je podrážedena,neurvala,sprosta ,obvinujeme ze vseho možneho,napada me psychicky i telesne. uživa poruznu tyto leky nevim jak casto a v jakem poradi ,a i je schovava ,zkoušel jsem pocitat ,ale bohužel nejde do toho když ne každy den,tak obden PIJE ALKOHOL... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Jiří, bohužel kombinace Vámi udávaných léků s alkoholem není vůbec dobrá. Navíc jak na alkohol,... Celá odpověď

Problém s chůzí

Mozek a nervy Aneta 14.3.2017

Dobrý den, zasílám dotaz pro psychiatra či neurologa Mám poslední rok hrozný strach z ALS, nejdříve se mi zdálo, že špatně polykám, to se upravilo, pak mívám záškuby různě po těle, beru na to hořčík, neurologicky jsem vyšetřena byla vyšetřena a vše prý ok. Jen pozitivní Chvostkův příznak. V lednu jsem... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás, bohužel vsugerovat se dá všechno a pokud máte z něčeho hrozný strach, měla by jste to hlavně... Celá odpověď

Pschické problémy

Psychika Jana 1.3.2017

Dobrý den, jsem nešťastná a vyřízená. Je to už rok, co má dcera přestala užívat drogy, bohužel se jí vede hůře, má psychické stavy, k tomu tři malé děti, o které se stará sama, spolu se mnou. Já sama se léčím s agrofobií, hypertenzí. Užívám léky Fluoxetine Vitabalans 1-0-0, Prestance, Concor denně a... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Vaše situace je určitě velice tíživá a jak Vaše tak i dceřino psychické zdraví je velice křehké... Celá odpověď

PhDr. Sylvie Navarová
Odpovídá lékař:

PhDr. Sylvie Navarová

Dobrý den, praktická lékařka Vám již odpověděla s doporučením psychoterapie. Já, jako psycholog a psychoterapeut,... Celá odpověď

Boreliosa ??

Mozek a nervy Radka 28.2.2017

Dobrý den,chci se zeptat jestli moje zdravotní problémy může být onemocnění boreliózou.Asi před pěti lety jsem navštívila lékaře s tím, že mne bolí kosti v pravé ruce,kloubky prstů a zápěstí.Začaly se mi dělat boláčky na prstech,stále studené ruce,mravenčení,brnění.Podstoupila jsem spoustu vyšetření,revmatologie... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás a chápu že to musí být šílené :-( ano boreliosa by to být asi mohla, ale také se může jednat... Celá odpověď

MUDr. Eliška Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Eliška Klímová

Vážená Radko, přečetla jsem podrobně výsledky Vašeho stonání a vyšetřování. Bohužel diagnóza nebyla stanovena.... Celá odpověď

Léčím se s depresemi, emočně nestabilní poruchou a generalizovanou úzkostnou poruchou.

Psychiatrie Veronika 18.2.2017

Dobrý den, přes 10 let se léčím s depresemi, emočně nestabilní poruchou a generalizovanou úzkostnou poruchou. Poslední cca 4 roky jsem brala venlafaxinum (argofan, venlafaxin, naposledy olwexya) a lamictal. Před půl rokem mi má psychiatrička vysadila lamictal a nasadila na noc Mirzaten, po kterém... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, při změně psychiatrické medikace je časté, že dojde k vystupňování depresivní i úzkostní symptomatologie,... Celá odpověď

Reaktivní tachykardie

Praktické lékařství Jana 13.2.2017

Dobrý den, za deset dni me čeká operace kyčelního kloubu TEP a mam uz po třetí namereny zrychlený srdeční tep112, může nastat problém pri operaci nebo se musi operace odložit, jinak jsem člověk který se neustale stresující a nedokážu ho ovládnout. Děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Zuzana Bisová
Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Bisová

Dobrý den, dle toho ,co píšete ,se nejspíše bude jednat o tachykardii/tedy zrychlený tep/ vzniklý stresem... Celá odpověď

Úzkostné stavy

Psychiatrie Petr 9.2.2017

Dobrý den, beru itakem 10 mg na uzkostné a panické stavy od pulky listopadu takze skoro 3 měsíce. Stavy se zlepsovali ale najednou jakoby prášky přestali fungovat a cítím se mnohem hůř než dřív. Stavy jsou silnější a nezvladam je tolik jako dřív. Prosím o radu. Zkoušel jsem si 1 den nevzit a citil jsem... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, Itakem není návykový lék, ale při náhlém vysazení dochází k prudkému poklesu serotoninu a... Celá odpověď

Lexaurin a těhotenství

Praktické lékařství Daniela 8.2.2017

Dobry den, v posledni dobe(cca tyden denne i na noc) jsem brala Lexaurin na navaly uzkosti, ktere se bezne obevuji zrida, ale ted to bylo opravdu narocne, ted mam strach kdybych v tu dobu otehotnela, jestli jsem tim nemohla plodu ublizit. Test je zatim negativni, ale me to neda spat. Predem dekuji za... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud těhotná nejste, nemusíte se ničeho obávat, ale určitě, pokud plánujete otěhotnění Lexaurin... Celá odpověď

Lexaurin

Praktické lékařství Blanka 3.2.2017

Vcera sem pozila alkohol muzu si dnes vzit lexaurin? Dekuji Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ano, můžete následující den užít Lexaurin, pokud se jedná o normální dávku alkoholu, nikoliv... Celá odpověď

Lexaurin

Praktické lékařství Alena 2.2.2017

Dobrý den, chci se zeptat na jednu věc. Moje paní doktorka mi dnes na uvolnění a lepší usínání předepsala Lexaurin, jen půl tabletky před spaním..Týden v kuse a pak klidně vynechat. Jen by mě zajímalo, jestli si jde vytvořit na tomto léku závislost za tak krátkou dobu. Na internetu jsem toho o tom hodně... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Lexaurin patří mezi návykové léky, zejména v takto nízkém věku by jste si návyk mohla vypracovat... Celá odpověď

Strach z ALS

Mozek a nervy Aneta 30.1.2017

Dotaz na neurologa: Dobrý den, již 8 měsíců mám různě po těle drobné záškuby ( lýtka, plosky, rameno, pod žebry, stehno,zadek někdy i na jazyku) Na neurologii mě vyšetřili, i EMG 3 svalů na noze)pozitivní Chvostek. Mám velkou obavu z ALS až panickou.Nyní jsem na internetu našla, že choroba začíná, že... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Dobrý den, předávám tedy Váš dotaz rovnou neurologovi. S pozdravem MUDr, Barbora Bačová xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Celá odpověď

MUDr. Eliška Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Eliška Klímová

Dobrý den, záškuby samozřejmě mohou být projev fascikulací, které jsou typické pro ALS. Ale u této... Celá odpověď

Úzkosti

Psychiatrie petra 29.1.2017

Dobrý den,chci se zeptat jestli mé potíže můžou souviset s panickou poruchou či panickou atakou,Vždy jsem byla emočně citlivější a labilnější jedinec.Před třemi lety jsme se po několikatiletém vztahu rozešli s přítelem,pak jsme se k sobě opět po nějakem roce vrátili,ale když jsem byla ve stresu tak tělo... Zobrazit více

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Dobrý den, Vaše obtíže nepochybně se stresem souvisí. Bohužel nepíšete, ač vše vypisujete velmi podrobně,... Celá odpověď

Psychika

Psychika Jan 13.1.2017

Za poslední rok jsem prožil těžké období s nadměrným stresem, i když jsem si ho emotivně moc nepřipouštěl. Úmrtí v rodině, špatná práce přes léto, velice obtížný semestr, marné hledání studentského bydlení a dalších spoustu záležitostí jako první focení velké svatby. Před vánoci to však na mě nejspíš... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, psychika velmi ovlivňuje zdravotní stav. Hodně také udělalo své celkové vyčerpání. Když se... Celá odpověď

Astma

Praktické lékařství Daniela 12.1.2017

Omlouvám se, jestli dotaz pokládám do nesprávné poradny. Mám komplexnější problém. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné mít začínající astma bez kašle? Zatím se mi ani nestává, že bych se zadýchávala nebo něco podobného.. občas mám pocit nedodýchnutí, kdy musím zívnout. Nikdy jsem na žádné alergie... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Danielo, astma bronchiale se nemusí projevit ve všech případech kašlem. Pokud máte pocit tzv.... Celá odpověď

Tachykardie

Praktické lékařství Ivana 12.1.2017

Dobry vecer. Chcem sa spytat na moju mamku. Ma 57rokov, lieci sa na AH, RA, dyslipidemiu, Trombex. Pred dvomi dnami sa nadranom o pol tretej zobudila na tachykardiu 125/min. TK 140/70. Pred spanim o pol noci uzila Egilok 25mg. O pol tretej uzila Egilok znovu 25mg. No tachykardia pretrvavala.o pol siestej... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Ivano, příčin srdeční arytmie je celá řada ( např. onemocnění štítné žlázy, anemie, minerálové... Celá odpověď

Panické ataky

Psychiatrie Petr 30.12.2016

Dobrý den, je mi 30 let, chodím dlouhá léta do posilovny a cca před 3 měsíci mě přepadla přímo v posilovně slabost, bušení srdce a tlak do uší. Připadal jsem si jak opilý, nevím jak to popsat, ale nějak se mi i dělalo špatně z vidění. Odeznělo to, po pár hodinách. Po zhruba týdnu jsem se přestával... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, zřejmě se jedná o panické ataky. Ještě je možné vyčkat nástupu efektu Citalopramu, protože... Celá odpověď

Strach z jízdy autem

Praktické lékařství Klaudie 29.12.2016

Dobrý den. Chci prosím vás poradit. Už několik let necstuju. Jen maximálně od meho bydliště do 10 km teď bych chtěla jet dál (osobní už kvůli dětem dárek welness pobyt) a nechci je zklamat. Jaký lék je dobrý na celkové zklidnění a na to abych v autě neměla strach a deprese? Možná by mi pomohlo tu cestu... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Dobrý den, Klaudie, z volně prodejných léků můžete zkusit klasický Kinedryl 1 tabletu 60 minut před cestou.... Celá odpověď

Bolest žaludku

Praktické lékařství Věra 28.12.2016

Dobrý den, bolí mě hrudní páteř, namažu hrudní kost ibalginem a je mi o 80% líp, jenže pod hrudní kostí mám velký žaludek, jako by narostl, jenže já jím málo, skoro vůbec maso, nerozkoušu ho ani s protézou, občas říhám, občas mi jdou ze žaludku zvuky, nezvracím, nepálí mě žáha, jen to říhání, mám pás... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Myslím, že jste čiperná a šikovná seniorka, která hold už své potíže mít bude. Pokud zatím... Celá odpověď

Elicea a alkohol

Psychiatrie Petra 27.12.2016

Dobrý den, mám na vás prosbu. Je mi 20 let a od června tohoto roku se léčím s psychickou poruchou/ panické ataky. Beru Eliceu 5mg, ráno celou pilulku, večer půlku. Můj stav se každým měsícem zlepšuje a dá se říci že jsem snad z nejhoršího venku. Již už vím, že kdykoliv mi začne být špatně, uvědomím... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Dobrý den, Petro, obecně platí, že při užívání psychofarmak se pití alkoholu nedoporučuje. Escitalopram... Celá odpověď

Psychika

Praktické lékařství Eva 24.12.2016

Dobrý večer, vím, je zvláštní, že píši zrovna dnes ale už to nejde vydržet. Chci se, prosím, zeptat. V roce 2009 mi obvodní lékař nasadil na latentní tetanii, krom hořčíku také léd Remood. V té době jsem netušila, co je to za lék a v té době jsem také neměla žádné příznaky úzkostí. Lékař mi nevysvětlil,... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Latentní tetanie, ač se to hned tak nejeví, je poměrně závažný, pro pacienta nepříjemný stav,... Celá odpověď

Užívání pragiola a únava

Psychiatrie Iveta 16.12.2016

Dobry den,je lek PRAGIOLA 75 beru rano a večer, návykový jako třeba Lexaurin?Beru ho zaroveň s ASENTRA 100mg 12den. Kdy se může vysadit?ale mam s toho strach lékař mi ho chtěl vysadit protože se mi chce pořád spat,ale když jsem ho večer nevzala,druhý den dopoledne plačtivost a brnění končetin,tak mi... Zobrazit více

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Diviš

Dobrý den, Pragiola s účinnou látkou pregabalin není návyková jako lexaurin nebo neurol, to se nemusíte... Celá odpověď

Supraventrikulární tachykardie, infekční mononukleoza, očkování proti hepatitidě A

Srdce a cévy Iveta 29.10.2016

Dobrý den, je mi 25 let, na konci června jsem prodělala celkem těžkou infekční mononukleozu s hospitalizací v nemocnici, kde mi týden bylo podáváno následující: Cefuroxim 750 mg 3x denně, F1/1 + dexamed 1x denně. Zdravotně jsem již byla v pořádku, krom únavy, jaterní testy v normě. Dva měsíce po IM... Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den, ohledně RF ablace je dle mého názoru vhodná konzultace ještě s dalším kardiologem, lze zvážit... Celá odpověď

MUDr. Branislav Holman
Odpovídá lékař:

MUDr. Branislav Holman

Dobrý den, ohledně supraventrikulární tachykardie lze u Vás konstatovat, že máte predispozici k jejímu... Celá odpověď

Inzerce
×