Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Boreliosa ??

Mozek a nervy Radka S. 28.2.2017 redakce uLékaře

Dobrý den,chci se zeptat jestli moje zdravotní problémy může být onemocnění boreliózou.Asi před pěti lety jsem navštívila lékaře s tím, že mne bolí kosti v pravé ruce,kloubky prstů a zápěstí.Začaly se mi dělat boláčky na prstech,stále studené ruce,mravenčení,brnění.Podstoupila jsem spoustu vyšetření,revmatologie atd., výsledky krve:protilátky borelie,mykoplasmata,plicní chlamydie,pneumonie, "toxo"-nevím přesně,dále nějaká vaskulitida,diagnostikovali Raynauda,vasoneurózu,akrocyanózu,doporučili mi operaci horní hrudní sympatektomie, kterou jsem podstoupila, měly se mi opět prokrvit končetiny,zmizet bolestivé makulky na prstech.Po operaci vypadalo, že bude vše v pořádku,ani ne za rok se mi všechny problémy vrátily,navíc extrémní potivost na hrudníku,zádech a dolních končetinách,do toho mě dlouhodobě bolela hlava,tlak v čelistech i uších,zatínání zubů, tlak na temeni hlavy,mžitky před očima,z ničeho nic se mi roztřásly ruce, úkost, hrozná únava,absolutní nechuť k čemukoliv.Po návštěvě lékaře mi doktorka podle nějakého testu stanovila středně těžké deprese,napsala mi antidepresiva Tritico,lexaurin(ten jsem si teda nikdy nevzala),vysoký tlak, napsala léky, bylo mi po nich strašně špatně,poté hrozně nízký tlak,špatné bílé krvinky, řekla mi,že to mám ze stresu.Ze své iniciativy jsem navštívila i terapeutku u které jsme zjistili, že v podstatě řeším zbytečnosti, které si uvědomuju a další její návštěvu nebudu potřebovat,přestala jsem řešit malichernosti a myslím si, že deprese nemám,prostě z té únavy,bolestech hlavy a tlaků v obličejové části jsem vyčerpaná a znechucená,kdy už si nevím rady.Neuroložka mi napsala lamotrix, prý na ten tlak v čelistech,po 1/2 roční léčbě žádné zlepšení.Na únavu injekce horčíku a magnerot,stále bez výsledku.Měla jsem vyšetření emg,eeg,krční tepny,když dám ruce nahoru za hlavu po chvíli přestanu cítit prsty, když se mi to stane ve spánku,vzbudím se a ruku v podstatě nemám,druhou si ji musím vrátit k tělu,je v podstatě mrtvá,za chvíli cítím jak se mi začíná prokrvovat.Ruce stále ledové a brní.S rukou jsem byla i na rehabilitacích,bez výsledku,vojtova metoda ohledně krční páteře, jestli nemám skřípnutý nějaký nerv, že mě pořád bolí hlava a opět bez výsledku.Já se opravdu snažím,spolupracuji, cvičím 3x týdně,ale je to pro mě velmi těžké se k něčemu donutit,jakoby mi v hlavě něco tuhlo.V okolí nehtového lůžka opět bolestivé zarudlé nateklé místo.Jakmile se tím jen čehokoliv dotknu opravdu hrozná bolest.Na předloktí levé ruky se mi opakovaně vyskytuje vyrážka o rozměrech asi 7x4 cm, a to i na horní časti dlaně pravé ruky.Jsem zoufalá a zvažuji jestli nepožádám praktického lékaře o vyšetření na boreliózu.Moc Vám děkuji za Váš názor, Radka 36 let.

Odpovídá:

MUDr. David Folprecht


zdravím vás a chápu že to musí být šílené :-( ano boreliosa by to být asi mohla, ale také se může jednat o jinou nemoc, každopádně toto diagnostikovat by měl specialista...zřejmě by bylo nejlepší podstoupit lumbální punkci a vyšetření mozkomíšního moku, tedy vyloučit neuroboreliosu atd., samozřejmě může být zakopaný pes v té krční páteři, takže bych trval na provedení magnetu mozku a krční páteře, pokud to ještě nebylo provedeno, dále pak vyloučit i jiné infekce, třeba žloutenku, HIV, poruchu štítné žlázy atd., díky za dotaz, nedejte se.

Odpovídá:

MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

Vážená Radko, přečetla jsem podrobně výsledky Vašeho stonání a vyšetřování. Bohužel diagnóza nebyla stanovena. Ale psala jste, že testy na boreliovou infekci byly provedeny v úvodu stonání, asi negativní, proto je tato diagnóza méně pravděpodobná. Ale vyšetření mozkomíšního moku bych rozhodně doporučovala. Moc jiných možností již nezbývá. Ale doporučuji, bojujte, zdravý způsob života, celkové očisty po konzultaci s výživovými poradciKl

Související dotazy

Boreliosa
Dobrý den, rok se léčím s 2. stadiem boreliosy, na...
Boreliosa
Dobrý den , o víkendu me něco kouslo u bazénu, ze zacatku...
Boreliosa
Dobrý den, před pár dny jsem Vám zasílala svůj dotaz...
Boreliosa
Dobrý den.Prosim o radu. Před týdnem mi zjistili boreliozu,...
Boreliosa
Dobrý den, byl jsem u lékaře se zarudnutými kousancem...
Boreliosa
Dobrý den rád bych se zeptal když jsem byl na odběru...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Boreliosa

Dobry den, v kvetnu 2009 jsem si odstranila kliste ze zadni strany stehna....

Boreliosa

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o vysvětlení výsledků testů na borrelie....

Boreliosa

Dobrý den rád bych se zeptal když jsem byl na odběru mozkomíšního moku pro bodezření...

Boreliosa

Dobrý den, před pár dny jsem Vám zasílala svůj dotaz ohledně, boreliosy. Odpověď...

Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa ??


Boreliosa od psa


Boreliosa, RS? Jak dál postupovat?


Borelioza


Borelióza


Borelioza


Borelióza


Borelioza


Borelioza


Borelióza


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Špatná paměť

Zjistila jsem, že ta levá ruka i noha brní vlastně pořád, hned jak se vzbudím,...

Modřina

Dory den,chtela jsem we zeptat,jednoho ran a, kdyz se muj pritel probudil mel...

Snížené množství ejakulátu

Dobrý den, mám problém, pár dní se mi děje, že mám hodně málo ejakulátu a to...

Zarůstání nehtu

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Na palci u nohy mi zarostl nehet a polovina...

Vyjmutí nitroděložního tělíska

Dobrý den, paní doktorko mám na Vás dotaz. Je mi 51 let a můj gynekolog...

Nachlazení v těhotenství a léky

Dobrý den jsem v 34 tt a začínám cítim známky chřipky, bolest hlavy, škrábání...

Finasterid a androgenní alopecie

Dobrý den, užívám finasterid zhruba 7 měsíců, ale né kvůli urologickým obtížím,...

Antrumgastritida a lehká bulbitída

Dobrý den. Byl jsem na vyšetření žaludku a závěr byl Antrumgastritida a lehká...

Bolest vnitřního koutku oka

Dobrý den, cítím bolest ve vnitřním koutku levého oka u dolního víčka. Jde...

Bolest pod žebry


Malé množství ejakulátu

Dobrý den, před nedávnou chvíli jsem zjistil, že po masturbaci mám strašně...

Nežádoucí účinky léků Daraprim a Sulfametoxidin

Dobrý den, mám dotaz, už nějakou dobu se léčím s chron. uveitidou a byla mi...

Belogent mast a alkohol

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda můžu pít alkohol při používání masti Belogent...

Zalehnutí v uchu

Dobrý den , Již třetí den se vzbudim a mám zalehle ucho a když se snažím prstem...

Překrvený děložní čípek

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat: V úterý jsem byla na prohlídce u gynekologa....

Budím se každou noc kolem třetí hodiny


Hmatná rezistence na hlavy

Dobrý den, dnes jsem si na zadní straně lebky nahmatala výrůstek. Na dotek bolí...

Plně kojim beru antikoncepci a stále krvacim občas jen spinim

Dobrý den pane doktore Chtěla jsem se zeptat . Jsem necelých 8 týdnů po porodu....

Gynekologické krvácení během a po souloži, při defekaci

Dobrý den, již cca rok se potýkám s krvácivými výtoky mimo cyklus. Bývá to...

Pneumokok

Dobrý deň! Prosím, čo znamená ľahko znížená hladina špecifických protilátok...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×