Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Antikoncepce a antibiotika

Antikoncepce Dominika . 3.12.2012 redakce uLékaře

Dobrý den, v sedmidenní pauze jsem dostala zánět močového měchýře a dostala jsem antibiotika Augumentin, v den co jsem měla, jsem začala brát antikoncepci jangee. Vůbec jsem si neuvědomila, že antibiotika snižují účinek HA a proběhl pohlavní styk asi 3x. Poté jsem si to uvědomila a teď se bojím, jestli nejsem těhotná, antikoncepci beru rok. V příbalovém letáku mezi látkami co ovlivňují účinek antikoncepce nebyly uvedeny látky, které obsahuje Augumentin.. za týden mám mít 7 denní pauzu. Během braní antibiotik jsem ani nezvracela ani jsem neměla průjem. Co si myslíte?

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, prakticky je to pověra, že antibiotika snižují účinek antikoncepce. Týká se to jen několika málo antibiotických preparátů, které se užívají vzácně, např. na terapii tuberkulozy.

Související dotazy

Antibiotika a antikoncepce
Mám dotaz. Beru antibiotika Ospen 1000 a antikoncepci...
Antibiotika a antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dnes jsem začala...
Antibiotika a antikoncepce
Dobrý den. Ve středu mi doktorka napsala antibiotika...
Antikoncepce a antibiotika
Dobrý den, již 3 roky beru antikoncepci Sidretella...
Antikoncepce a antibiotiky
Dobry den, již 10 dní beru antibiotika Duomox 750 a...
Antibiotika a antikoncepce
Dobrý den, beru antikoncepci Softine a již 9ty den...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antikoncepce a alkohol


Antikoncepce a alkohol


Antikoncepce a alkohol


Antikoncepce a aloe vera - snížený účinek?


Antikoncepce a Amoksiklav


Antikoncepce a Amoksiklav


Antikoncepce a Amoksiklav


Antikoncepce a anbiotika


Antikoncepce a anestezie


Antikoncepce a antibiltika


Antikoncepce a antibiotika


Antikoncepce a antibiotika


Antikoncepce a antibiotika


Antikoncepce a antibiotika


Antikoncepce a antibiotika


Antikoncepce a antibiotika


Antikoncepce a antibiotika


Antikoncepce a Antibiotika


Antikoncepce a antibiotika


Antikoncepce a antibiotika

Dobry den, prosim Vas, jak ovlivnuji atb Ciphin 500 hormonalni antikoncepci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kolena z vnější strany


Bolesti hlavy


TTE


Bolest rameního kloubu a klíční kosti


Tlak pod palcem


Chronický zánět žaludku a nedomykavost jícnu


Průjem a horečka


MUDr. Eva Klimešová

European Dental Health

Zvětšená játra která jsou zdravá


MUDr. Alexander Marossy

Ordinace PL pro dospělé

Prosím o vysvětlení nálezu na rtg


Sudeckův syndrom


Menstruace po vysazení antikoncepce


Revma a běhání


MUDr. Mojmír Dolejší

Interna - gastroenterologie

Bolest


Kašel


Odpovídám na odpověď lékařky


Herpesin ve 33. tt těhotenství

Dobry den, jsemve 33tt a udelal se mi opar na rty. Velikostne prumerny. Mohu...

Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×