Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Antikoncepce a hemorhoidy

Gynekologie Ivana 15.10.2018

Mám dlouholeté problémy s menstruaci.Chodí cca 1x za 4 měsíce, nicméně mám 3 děti takže z tohoto hlediska problém není. Spíš mne trápí to, že musím chodit na vyvolávací injekce. Je mi 41 let, známky přechodu nemám. Lékař mi doporučuje na úpravu cyklu antikoncepci Birgi, bohužel mám obavu zda se mi nezhorší s antikoncepcí problémy s hemoroidy. Na to se chci hlavně zeptat. Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den Ivano, na vzniku hemorhoidů se podílí celá řada faktorů. Kromě dědičných a konstitučních faktorů to jsou i stravovací návyky se sklonem k zácpě, dloihodobé sezení, fyzická námaha, ale i gravidita, menstruace a hormonální antikoncepce. Poslední 3 faktory způsobují překrvení v oblasti malé pánve a proto se mohou na vzniku hemorhoidů podílet. Jak vidno, hemorhoidy vznikají působením celou řadou faktorů. Proto nelze dávat do souvislosti, že kdo užívá hormonální antikoncepci- má hemorhoidy. TAkhle to nefunguje a nikdo s jistotou nemůže predikovat zda se hemorhoidy zhorší. Osobně si myslím, že jsou tam podstatnější faktory, které vznik či progresi hemorhoidů ovlivňují než hormonální antikoncepce.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

Bez výhrad souhlasím s paní doktorkou. Hemoroidy jsou dány především dispozicí a dalšími uvedenými faktory a antikoncepce v tom nehraje klíčovou roli. Zdravím.

Odpovídá lékař:

odb.as. MUDr. Luděk Fiala MBA


Dobrý den, samozřejmě, antikoncepce může ovlivnit žilní systém,ať již na dolních končetinách v rámci varixů nebo i jinde tedy i v konečníku, Tato doporučená antikoncepce je ale slabá a dá se předpokládat, že by cyklus mohl fungovat bez komplikací, a bez injekce agolutinu, je ale na Vás, jak se rozhodnete. Druhou variantu nejsou injekce ale tabletový gestagen od 17.do 26. dne cyklu - např. Utrogestan, ale není to antikoncepce.
Poraďte se i s partnerem, čemu dáte přednost.
S pozdravem
MUDr. Luděk Fiala, MBA

Související dotazy

Antikoncepce
Dobrý den. Do teď jsem brala antikoncepci chloe v dlouhých...
Antikoncepce
Je možné brát antikoncepci, běžně dostávat menstruaci...
Antikoncepce
Dobrý den, vím že antikoncepce je aby jsme neotěhotněli...
Antikoncepce..
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli pravidelně...
Antikoncepce
Dobrý den, Beru antikoncepci lyndinette a brala jsem...
Antikoncepce
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat zda je pravda, že...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antikoncepce a Euthyrox

Dobrý den, chci se zeptat, jestli euthyrox 50 snižuje účinky antikoncepce Flaya....

Antikoncepce a Euthyrox

Mohu brát antikoncepci minisiston když beru léky eythyrox?A chtěla jsem se zepatt...

Antikoncepce a flebotromboza


Antikoncepce a framykoin

Dobrý den,chtěla bych se zeptat. Před nějakou dobou sem měla pohlavní styk se...

Antikoncepce a genetická mutace MTHFR C677T/homozygot


Antikoncepce a ginko biloba / guarana


Antikoncepce a glaukom

Dobrý den,je mi 32let,jsem skoro 3 roky po sekci,léčím se s rettinopatií nedonošených,...

Antikoncepce a grapefruit

Dobrý den, mám dotaz ohledně grapefruitu a užívání antikoncepce. Je skutečně...

Antikoncepce a HA

Dobrý den, začala jsem užívat antibiotika XORIMAX, s účinnou látkou cefuroximum...

Antikoncepce a HA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Beru antikoncepci Lunafem.. a ted i antibiotika...

Antikoncepce a hemoroidy

Dobrý den, můžu používat mast "Faktu" nebo čípky když užívám HA? Nenaruší...

Antikoncepce a Herpesin 400

Dobry den pani Hasilova, chtela bych se zeptat zda lek Herpesin 400, ktery...

Antikoncepce a heřmánkový čaj

Dobrý den, chci se zeptat zda heřmánek nestižuje účinnost hormonální antikoncepce?...

Antikoncepce a hleny v krku


Antikoncepce a hnědý až krvavý výtok

Dobrý den, začala jsem před necelými dvěma měsíci brát hormonální antikoncepci...

Antikoncepce a hnědý výtok

Je mi 26 let a už 10 let beru antikoncepci Lindynette.nikdy jsem neměla žádné...

Antikoncepce a hubnutí po porodu

Dobry den ja mam problemy s vahou sem po porodu uz 6 tydnu cvicim chodim behat...

Antikoncepce a Hypericum Perforatum AKH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli může mít užívání Hypericum Perforatum...

Antikoncepce a hypofunkce štítné žlázy

Může antikoncepce snižovat hodnoty štítné žlázy? Děkuji

Antikoncepce a hypotyreóza

Dobrý den chtěla jsem se zeptat mam poruchu štítné žlázy, beru Letrox a teď...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolestivá menstruace

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, dostala jsem menstruaci. Ale hodně bolestivou,...

Bolest rukou

Dobrý den,vubec nevím kde začít.Mám již několik měsícu stupňujici se bolesti...

Akné a Zineryt

Dobrý den, mám dotaz ohledně používání Zinerytu, který mi předepsala moje doktorka....

Erythema nodosum vs červené bolestivé fleky kůže


Motání hlavy, pocit na omdlení


Bolest krční páteře, točení hlavy, nevolnost


Bulky na obličeji

Reaguji na: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bulka-na-obliceji-244111 Ateromy...

Vyrážka penisu


Pohlavní nemoci


Bolesti na hrudníku - hrb na žebru

Dobry den ..jiz tak tri mesice me boli na leve strane hrudniku bylo to spise...

Vyrážka na penise

Dobrý den, dnes se mi na penisu objevila vyrážka,která nepálí ani nesvědí. Po...

Trvající suchý kašel

Dobrý den, již několik měsíců mě trápí dusivý kašel , proto jsem si došla na...

Bolest břicha


Tlak v uších a pískání

V poslední době mě trápí stále tlak v uších jako bych je měla pod vodou..ted...

Nedávno jsem měla krev ve stolici

Dobrý den mám dotaz nedávno jsem měla krev ve stolici a teď mám hnedo černou...

Pihy na penisu,šourku a flek na žaludu

Dobrý den, asi tak před rokem se mi po oholení udělali na penisu spíše u kořene...

Znaménko na penisu

Dobry den chci se zeptat ci de da nieco delat stym znaminkom kdyz mam ho levej...

Motání hlavy

Dobrý den, je mi 21 let. Nevím zda to má spojitost.ale před týdnem jsem dostala...

Léčba prostaty vakuovou pumpou

Jde také léčit prostata vakuovou pumpou

Hrčka medzi sánkou a uchom

Nahmatal som si hrčku medzi uchom a čeľusťou, bližšie, ktorá je na dotyk nebolestivá...

Reklama
Zavřít