Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

ASLO

Uši, nos, krk Pavel 18.7.2017

Dobry den,

rad bych se zeptal na vec ohledne streptokoka, v mem pripade se bude jednat o hodnotu ASLO. Asi pred ctvrt rokem mi doktor zjistil hodnotu asla okolo 400. Nevahal jsem a navstivil ORL doktorku, ktera me prohledla a konstatovala, ze jsem zdravy a mam prijit za 2 mesice na kontrolu. Vcera prisly testy, ve kterych se mi hodnota asla ani nezvedla, ani nezmensila. Doktorka mi rekla, ze u nekterych lidi to tak je, ze urcite v tele nemam streptokokovou infekci a mam prijit za pul roku na dalsi testy. Rad bych se jeste jednou ujistil ze jsem opravdu zdravy, jelikoz jsem byl jen na ORL tak si nejsem jisty jestli by se nemohl vyskytnout i na jinsim miste. Asi pul roku zpatky jsem mel pohlavni styk s kamaradkou, ktera mela streptokoka, ale doktor ji rekl, ze se to mezi partnery neprenasi.

Dekuji za odpoved.
p.s. omlouvam se za interpunkci

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, streptokoková infekce by se během nechráněného styku přenést mohla, ale jedná se o akutní infekci sliznice genitálu či močového/pohlavního ústrojí s inkubační dobou 10-20 dní, co by jste určitě zaznamenal. ASLO (antistreptolysinový titr), tedy titr protilátek proti streptolysinu O, vzrůstá za 3–6 týdnů po streptokovové infekci a klesá za 6–12 měsíců. Z tohoto důvodu je jeho použití v diagnostice akutní infekce zcela bezpředmětné. Existuje pouze jediná indikace k jeho stanovení a sice podezření na akutní revmatickou horečku, případně poststreptokokovou glomerulonefritidu. Postup ORL lékařky je zcela v pořádku a kontrola za 6 měsíců je dostačující, s pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Zvýšené ASLO
Dobrý deň, Prosím Vás o radu ohľadne zvýšeného ASLO. Syn...
Zvýšené AFP, FV a ASLO
Dobrý den, mam pořád afp markry 24, sedimentace kolem...
Vysoké ASLO
Dcera 11.let vysoké ASLO. Dobrý den, už si nevím rady...
Chronická tonzilitis
Dobrý deň, Bola som so synom (15 rokov) u kožnej...
4 měsíce mě trápí zápach z úst
dobrý den, zhruba 4 měsíce mě trápí zápach z úst. Na...
Duomox na streptokokovou infekci
Dobry den mam zvysene aslo 424, lekar predepsal Duomox...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

ASLO

Dobrý den, zajímalo by mě. co může znamenat hodnota ASLO přes 600?Ze zprávy...

ASLO

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či je možné, že sa v tele nachádza infekcia...

Aslo

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda zvýšené Aslo má nějaký vliv na darování...

ASLO

Dobrý den, co je důvodem, když po nálezu streptokoka pyogenes (dýchací cesty...

Aslo

Dobrý den, mýval jsem časté angíny a horečky okolo 40, takže pomáhaly jen zábaly...

ASLO

Zdravim chcel by som sa spytat na ten antistreptolizyn 0 ja uz mandle nemam...

ASLO

Dobrý den, děkuji za Vaši odpověd na můj dotaz ohledně zvýšené hodnoty ASLO...

ASLO

Dobrý den pane doktore, Mám teď takový dotaz. Asi před měsícem jsem byla na...

ASLO

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Je mi 23 let a poslední dva měsíce mě zlobí...

Aslo

Velmi Vám pane doktore děkuji za rychlou informaci. Opravdu nic jiného nemají....

ASLO

Dobrý den, syn 9let,v březnu prodělal chřipku s vysokými horečkami. Výtěr...

ASLO - léčit či nikoli

Dobrý večer, chtěla bch vás poprosit o váš názor. V krku mi po provedené kultivaci...

ASLO a ledviny u plodu

Dobrý den, již cca 2 roky mám zvýšené aslo. V začátcích hodnota cca 700 a nyní...

ASLO a otěhotnění

Dobrý den, před 10 měsíci jsem měla angínu, ASLO 370. Přeléčena Klacidem (alergie...

ASLO a RF

Dobry den chtela jsem se zeptat. Dceri delala pani doktorka krevni testy. Biochemie...

ASLO pomalu klesá - přesto vytrhnout krční mandle ?

V minulosti mě dost trápily angíny, některý rok víc, někdy méně. Ale vždy minimálně...

ASLO v těhotenství

Dobrý den, již cca 2 roky mám zvýšené aslo. V začátcích hodnota cca 700 a nyní...

Aslo zvýšené

Dobrý den chtěla jsem se jen zeptat jestli může být zvýšené aslo po cca 2 letech...

Aslo, crp....

Dobry den, chcela by som sa vas spytat, u akeho lekara sa mam este dat vysetrit....

Aslo, cholesterol , kyselina listová

Dobrý den, mám na Vás pár dotazů a budu velmi vděčná za Vaše odpovědi. Dnes...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest zad

DObrý den, je mi 30 a trápí mě bolest zad, začalo to lehce před dvěma lety když...

Výrustky kolem konečníku

Dobrý den, je mi to strašně trapně, ale před pár dny se mi udělaly nějaké divné...

Nález v krku

Dobrý deň, prosím Vás o radu. Naš malý mal 3 dni, 3 noci vysoké teploty 39-39,5...

Hemeroidy a anální styk


Bílý jazyk

Dobry den, chtela bych se zeptat ,co znamena bili azyk az dozluta a mam tam...

Bolest třísla

Dobrý den, mám problém s bolestí v oblasti levého třísla. Bolest přišla samovolně,...

Menstruace, koupání bez tampónu

Dobrý den, jsem na dovolené a dostala jsem menstuaci. Tampony jsem nikdy nepoužívala,...

Tmavé fleky kůže


Výtok

Dobrý den :) Mám dotaz. Jsem 9 dní po menstruaci. A z ničeho nic když jsem...

Vlasy


Bolesti zádového svalstva, Voltaren

Dobrý den, téměř měsíc pociťuji netypickou tupou bolest zádových svalů po obou...

Antidepresiva a alkohol?


Úzkostná porucha, fobie, léčba

Dobrý den, rád bych se s Vámi poradil jak přistoupit k fobii z uzavřených prostor,...

Jiné než chirurgické odstranění lipomu

Dobrý den pane doktore, mám na zádech relativně velký lipom, možná 5 cm. Nerada...

Bolest v krku


Jsem cca v období ovulace a od včerejška mam nejdříve narůžovelý a pak i krvavý výtok

Dobry den, jsem cca v obdobi ovulace a od vcerejska mam nejdrive naruzovely...

Těhotenství?


Výtok a svědění pochvy


Jednodenní horečka

dobrý den,prosím o vysvětlení jednodenní vysoké horečky 39 st.malátnost,bolesti...

Únik spermatu

Dobrý den, chtěla bych vědět, zda je možné při úniku spermatu spíše jen vazké...

Reklama
Zavřít