Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Aslo, cholesterol , kyselina listová

Nikola . 23.10.2015

Dobrý den, mám na Vás pár dotazů a budu velmi vděčná za Vaše odpovědi. Dnes jsem si byla u lékaře pro výsledky krve. V krvi mi našli pár věcí a to- kyselinu listovou 10,9 nmol/l , Cholesterol 5,25 nmol/l , aslo 345 kU/l. Doktor mi k tomu nic moc neřekl. a Hlavně k tomu aslu. Na internetu jsem se dočetla že moje hodnota by se měla nějak řešit,ale doktor mi řekl, že to zatím nechá být. Že mi dietu zatím dávat nebude,léky také ne. Proto se chci poradit právě tady,co na to říkáte a co doporučujete. Předem děkuji za odpovědi.

Odpovídá:

MUDr. Veronika Kaššovicová


Dobrý den, postupně k vašim "patologickým" hodnotám. (nutno brát v kontekxtu, proč takové věci jako ASLO odebíral, jestli jako prevenci nebo při nějakých potížích - např. kys. listová a ASLO se v rámci prevence nevyšetřují). Kyselina listová 10,9 je u nás v nemocnici v normě, ale nevím, jaké hodnoty normy jsou v dabné laboratoři. Spíše bych do jídelníčku přidala trochu více zeleniny, která kyselinu listovou obsahuje. cholesterol 5,2 je opravdu hraniční, jste mladá a určitě za sebou nemáte takové zdravotní komplikace jako infarkt nebo mrtvici, abyste musela mít hodnoty cholesterolu v přísných hodnotách. Mohla jste večer před odběrem mít něco více mastného (např. řízek, hranolky, grilování...) a snadno pak budete mít ráno v odběrech takovéto hraniční hodnoty. Na snížení cholesterolu bych spíše zvýšila aerobní pohyb - více chodit pěšky, nejezdit výtahem, ev. cvičení např. erobik, plavání, jízda na kole nebo běžky. A dále když si můžete vybrat, dejte si spíše rýži nebo těstoviny nebo brambory než knedlíky a maso jezte méně tučné a méně smaženého. ASLO máme normu do asi 180, ale nevím jednotku. Záleží, jestli máte nějaké potíže nebo ne. Pokud jste zcela bez obtíží, tak bych ATB nepodávala. Ale potom, proč se to odebralo???? Spíše bych to s odstupem času 3-6 měsíců zkontrolovala. Přeji pěkný den. Hlavně hodně zdraví.

Související dotazy

Kyselina listová a DHA
dobrý den, slyšela jsem, že kyselina listová se správně...
Kyselina listová
Dobrý den.Chtěla bych se zeptat na Kyselinu listovou.Byla...
Těhotenství a menstruace
Dobrý večer mám dotaz toho že jsem dělala náhradní...
Pálení jazyka a chemoterapie
Dobrý den, prosím pěkně,léčím se na fulikulární lymfom,G1,...
Zvýšená hladina homocysteinu, kyseliny močové, cholesterolu
Dobrý den, Je mi 28 let a ve výživové poradně mi...
Vitaminy v graviditě
Kyselina listova versus mlady jecmen Dobry den, planujeme...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

ASLO

Dobrý deň už dva roky ma trápia bolesti kolien a aslo som mal na začiatku 800...

ASLO

Dobrý den, po intoxikaci co2 mi našli v krvi zvýšenou hladinu ASLO - hodnoty...

ASLO

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda příčinou vysokého ASLA je pouze streptokoková...

ASLO - léčit či nikoli

Dobrý večer, chtěla bch vás poprosit o váš názor. V krku mi po provedené kultivaci...

ASLO a ledviny u plodu

Dobrý den, již cca 2 roky mám zvýšené aslo. V začátcích hodnota cca 700 a nyní...

ASLO a otěhotnění

Dobrý den, před 10 měsíci jsem měla angínu, ASLO 370. Přeléčena Klacidem (alergie...

ASLO pomalu klesá - přesto vytrhnout krční mandle ?

V minulosti mě dost trápily angíny, některý rok víc, někdy méně. Ale vždy minimálně...

ASLO v těhotenství

Dobrý den, již cca 2 roky mám zvýšené aslo. V začátcích hodnota cca 700 a nyní...

Aslo zvýšené

Dobrý den chtěla jsem se jen zeptat jestli může být zvýšené aslo po cca 2 letech...

Aslo, crp....

Dobry den, chcela by som sa vas spytat, u akeho lekara sa mam este dat vysetrit....

Aslo,escheri coli

Dceři na stěrech u gynekologa našli escheri coli dostala zanocin.je to nutne...

Asni maz

dobry den,chtela jsem se zeptat jestli muze byt usni maz za usnim bubinkem a...

Asociální chování dítěte

Dobrý den, mám dceru, které je nyní rok a půl. Asi od pěti měsíců jí vadí...

Aspergeruv syndrom

Dobrý den pane doktore, Zajímá mě, zda mám Aspergerův syndrom. A také mě...

Aspergerův syndrom

Dobrý den, mám takový problém. Mám přítele, který trpí Aspergerovým syndromem....

Aspergerův syndrom

Dobrý den, cítím, že bych potřebovala poradit. Je nějaká zaručená cesta jak...

Aspergerův syndrom

Dobrý den. Na internetu jsem hledal informace o depresích, na které jsem,...

Aspergeruv syndrom

Dobrý den! Je mi 16 let a mám aspergeruv syndrom.Chci to zmenit, tak se na...

Aspergeruv syndrom

Dobry den,cetla jsem nekolik clanku na toto tema,a mam obavy,ze muj mladsi bratr(16let)trpi...

Aspergerův syndrom

Dobrý den Mám diagnostikovaný Aspergerův syndrom Mám pár otázek Mám kámoše,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Infekce v krku


Cervene fleky na tele

dobry den. obracim se na vas s zadosti o pomoc. pred nedavnem se mi na tele...

Emla krém nebo mesocain ?


Patní ostruha


Pokud na glaukom nezabírají léky, přichází na řadu laser


Těhotenství po umělém oplodnění je vždy sledováno jako rizikové


Bolest kolene po TEP


Dlouhodobá horečka u dětí


Modřiny


Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce


MUDr. Ivana Zbořilová

Ordinace lékaře specialisty - radiodiagnostika

Antibiotika a menstruace


EMG vyšetření


Bolest při sexu


Hodnoty na co mohou ukazovat


Zúžený páteřní kanál


Miniinterupce, sterilizace


MUDr. Jiří Váňa

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Zvýšené AMA M2


Čištění zubních kanálku


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×