Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

ASLO pomalu klesá - přesto vytrhnout krční mandle ?

Praktické lékařství František 26.9.2015

V minulosti mě dost trápily angíny, některý rok víc, někdy méně. Ale vždy minimálně 1x ročně jsem měl antibiotika. Ale minulý rok jsem prodělal asi 4 infekce , z toho 1x pozitivní výtěr na streptokoka. V únoru mi moje nová obvodní lékařka sdělila, že mám hodně vysoké ASLO - zhruba 2000. Myslím, že nikdo mi před tím tento krevní test nedělal... V dubnu to bylo 1500. V červnu jsem šel tedy na ORL a tam mi bylo řečeno, že s takto vysokým aslem mám jít rovnou na vytržení mandlí. Nechal jsem se tedy objednat a v pondělí mám nastoupit do FN Motol. V rámci předoperačních vyšetření jsem požádal svoji obvodní lékařku o ASLO a je 970. Moje otázka (po tom co jsem si přečetl na internetu o operaci, případných problémech a komplikacích - od krvácení po ztrátu chuti, bolestí uší, problémů s hlenem a tím, že v mnoha případech stejně nezafungovalo...) zní, má ASLO dostatečně klesající tendenci abych operaci ještě odvolal a třeba rok počkal nebo mám i tak jít ?
Doplňující info - nevím jestli s tím nemůže mít něco společného to, že před 5ti lety mi byl diagnostikován zhoubný nádor varlete a to bylo odebráno + 2x cyklus chemoterapie... Od té doby vše ok.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, pane Františku. Omlouvám se za pozdní odpověď, dotaz byl ke mě přesunut. Řekl by...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Boulička u krční mandle
Dobry den,asi pred 3 mesici jsem objevila u prave mandle...
Zvětšená krční mandle
Dobrý den , Dcera má na jedné straně krku zvětšenou...
Mandle
Dobrý den, už několik let mám v krku po obou stranách...
Vytrhnout krční mandle?
Dobrý den, chtěla bych se poradit zda si mám nechat...
V místě krční mandle mám někdy pocit jako bych tam měla něco zapíchnutého
Dobrý den,v místě krční mandle mám někdy pocit jako...
Bolest mandlí
Dobry den,boli me krcni mandle,momentalne celkem dlouhodobe....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

ASLO

Dobrý den, děkuji za Vaši odpověd na můj dotaz ohledně zvýšené hodnoty ASLO...

ASLO

Dobrý den pane doktore, Mám teď takový dotaz. Asi před měsícem jsem byla na...

ASLO

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Je mi 23 let a poslední dva měsíce mě zlobí...

Aslo

Velmi Vám pane doktore děkuji za rychlou informaci. Opravdu nic jiného nemají....

ASLO

Dobry den, rad bych se zeptal na vec ohledne streptokoka, v mem pripade se...

ASLO

Dobrý den, syn 9let,v březnu prodělal chřipku s vysokými horečkami. Výtěr...

ASLO - léčit či nikoli

Dobrý večer, chtěla bch vás poprosit o váš názor. V krku mi po provedené kultivaci...

ASLO a ledviny u plodu

Dobrý den, již cca 2 roky mám zvýšené aslo. V začátcích hodnota cca 700 a nyní...

ASLO a otěhotnění

Dobrý den, před 10 měsíci jsem měla angínu, ASLO 370. Přeléčena Klacidem (alergie...

ASLO a RF

Dobry den chtela jsem se zeptat. Dceri delala pani doktorka krevni testy. Biochemie...

ASLO v těhotenství

Dobrý den, již cca 2 roky mám zvýšené aslo. V začátcích hodnota cca 700 a nyní...

Aslo zvýšené

Dobrý den chtěla jsem se jen zeptat jestli může být zvýšené aslo po cca 2 letech...

Aslo, crp....

Dobry den, chcela by som sa vas spytat, u akeho lekara sa mam este dat vysetrit....

Aslo, cholesterol , kyselina listová

Dobrý den, mám na Vás pár dotazů a budu velmi vděčná za Vaše odpovědi. Dnes...

ASLO, možnost otěhotnění

Dobrý den, už 4.rokem mám hodnoty asla cca 1300, před 4 lety proběhla operace...

Aslo,escheri coli

Dceři na stěrech u gynekologa našli escheri coli dostala zanocin.je to nutne...

Asni maz

dobry den,chtela jsem se zeptat jestli muze byt usni maz za usnim bubinkem a...

Asociální chování dítěte

Dobrý den, mám dceru, které je nyní rok a půl. Asi od pěti měsíců jí vadí...

Aspergeruv syndrom

Dobrý den pane doktore, Zajímá mě, zda mám Aspergerův syndrom. A také mě...

Aspergerův syndrom

Dobrý den, mám takový problém. Mám přítele, který trpí Aspergerovým syndromem....