Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Aspergerův syndrom

Radka . 25.1.2014

Dobrý den, mám takový problém. Mám přítele, který trpí Aspergerovým syndromem. Je v pohodě. Pracovitý, hodný, jen má často strašné výbuchy. Nejsou to normální nervy. Příšerně řve a je surový. Párkrát mě chytil i pod krkem... Ještě nikdy mě neuhodil, nic takového... Jen mám strach, že k tomu někdy dojde. Je to strašně hodný člověk, udělal by pro mě cokoliv. Jen má občas tyhle přechody... které si bohužel v tu chvíly vůbec neuvědomuje.-( Po každé této hádce brečí a říká, jak moc ho to mrzí. Hrozně mě hlídá. Má hrozný strach, že od něho odejdu. Vždycky, když jsem od něho chtěla odejít, tak všude zamknul a násilím mě držel. Mám ho moc ráda, asi od něho ani odejít nechci, ale mám z něj strach. Jen mě zajímá, jestli člověk s tímto syndromem může být nebezpečný... Má to nějakou buducnost? Ještě mě zajímá, jestli je Aspergerův syndrdom dědičný. Moc děkuji za odpověd, Radka

Odpovídá:

MUDr. Andrea Bryčková


Dobrý den, Radko, pokud má Váš přítel stavy, které popisujete, mohl by být nebezpečný a měl by se proto poradit s psychiatrem, zda by se nedalo s jeho impulsivitou a emoční nestabilitou něco udělat. Určitě ho to samotného trápí, když si uvědomí, co udělal. Existují psychoterapeutické postupy a léčba, které by mohly pomoci. Násilí ve vztahu není nikdy v pořádku a nikdy by se nemělo podceňovat. Správná léčba pomůže příteli i jeho blízkému okolí. Co se týká dědičnosti Aspergerova syndromu jsou různé názory. Pravděpodobně určitá souvislost v rodokmenu lze nalézt u většiny lidí s Aspergerovým syndromem.

Související dotazy

Aspergerův syndrom, ADHD a genetika
Dobrý den, je mi 35 let, mám tři děti. Nejstarší 12...
Aspergerův syndrom
Dobrý den, je mi třináct let a za tři měsíce mně...
Dárcovství krve
Dobrý den! Chtěl bych se Vás zeptat, jestli můžu...
Dědičnost ADHD a Aspergerova syndromu
Dobrý den, pokud má žena Aspergerův syndrom a muž poruchy...
Aspergerův syndrom
Dobrý den Mám diagnostikovaný Aspergerův syndrom Mám...
Po jak dlouhé době je možné darovat krev po vysazení neuroleptik?
Dobrý den! Beru přibližně pět let psychofarmaka...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

ASLO a ledviny u plodu

Dobrý den, již cca 2 roky mám zvýšené aslo. V začátcích hodnota cca 700 a nyní...

ASLO a otěhotnění

Dobrý den, před 10 měsíci jsem měla angínu, ASLO 370. Přeléčena Klacidem (alergie...

ASLO pomalu klesá - přesto vytrhnout krční mandle ?

V minulosti mě dost trápily angíny, některý rok víc, někdy méně. Ale vždy minimálně...

ASLO v těhotenství

Dobrý den, již cca 2 roky mám zvýšené aslo. V začátcích hodnota cca 700 a nyní...

Aslo zvýšené

Dobrý den chtěla jsem se jen zeptat jestli může být zvýšené aslo po cca 2 letech...

Aslo, crp....

Dobry den, chcela by som sa vas spytat, u akeho lekara sa mam este dat vysetrit....

Aslo, cholesterol , kyselina listová

Dobrý den, mám na Vás pár dotazů a budu velmi vděčná za Vaše odpovědi. Dnes...

Aslo,escheri coli

Dceři na stěrech u gynekologa našli escheri coli dostala zanocin.je to nutne...

Asni maz

dobry den,chtela jsem se zeptat jestli muze byt usni maz za usnim bubinkem a...

Asociální chování dítěte

Dobrý den, mám dceru, které je nyní rok a půl. Asi od pěti měsíců jí vadí...

Aspergeruv syndrom

Dobrý den pane doktore, Zajímá mě, zda mám Aspergerův syndrom. A také mě...

Aspergerův syndrom

Dobrý den, cítím, že bych potřebovala poradit. Je nějaká zaručená cesta jak...

Aspergerův syndrom

Dobrý den. Na internetu jsem hledal informace o depresích, na které jsem,...

Aspergeruv syndrom

Dobrý den! Je mi 16 let a mám aspergeruv syndrom.Chci to zmenit, tak se na...

Aspergeruv syndrom

Dobry den,cetla jsem nekolik clanku na toto tema,a mam obavy,ze muj mladsi bratr(16let)trpi...

Aspergerův syndrom

Dobrý den Mám diagnostikovaný Aspergerův syndrom Mám pár otázek Mám kámoše,...

Aspergerův syndrom

Dobrý den, je mi třináct let a za tři měsíce mně bude 14. Od útlého dětství...

Aspergerův syndrom

Dobrý den, náš syn bude mít v červnu 2015 šest let a v září nastupuje do první...

Aspergerův syndrom, ADHD a genetika

Dobrý den, je mi 35 let, mám tři děti. Nejstarší 12 let, chlapec, problémový,...

Aspergie

Pane doktore můj problém začal tak že mi začala brnět pravá noha a přecházelo...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antikoncepci lze "ušít na míru" každé ženě


Gynekologický nádor – poznejte je všechny


Tvrdnutí pooperační jizvy


MUDr. Zdeněk Popelka

Ordinace specialisty - interna, nefrologie

Dlouhodobý problém s kvasinkami


Perianální trombóza


Léky v těhotenství


Projevy jak zánětu šlach tak syndromu karpálního tunelu


Erekce v létě: 13 vlivů, které ji zaručeně zničí


Náhlé sevření hrdla


4D celkové vyšetření zdravotního stavu


Změna pigmentu kůže


Bolesti břicha


Znaménko na zádech


Kompresní punčochy pomohou i zahřejí!


Bolest hlavy


Bolest v krku


Kyselina mravenčí


Ovlivnění hormonální antikoncepce


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×