Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Beta-Hemolytický streptokok

Infekce Petr 13.11.2013

Dobrý den, předevčírem jsem již bolest v krku nevydržel a šel zpět k OL (bolelo to už 14 dní). Ten mi i přes nízké CRP (5,7), bez horečky, bez dalších bolestí, předepsal Triprim 200mg (jsem alergický na Ampicilin, Augmentin, ...). Co čert nechtěl, dnes volala sestřička z ORL, že výtěr byl pozitivní na beta-hemolytického streptokoka (trvalo to týden) a že to chce penicilín, že se mám stavit. Už jím ale ten Triprim 200mg. Triprim zabral hned při prvním prášku a bolest v krku ustoupila, čep a zarudlé s vřídkama je tam pořád. Je potřebná změna ATB, nebo je to jedno? Jinými slovy, mám znovu jít k OL říct mu to, nebo v klidu dobrat a čekat, že se to vrátí :) Nemám horečku ani žádné další problémy. Bolest v krku ale byla příšerná. Díky za info.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Petře, při léčbě streptokokové angíny není léčba cotrimoxazolem, který Triprim obsahuje, ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Streptokok
Dobrý den, minuly týden jsem byla u lékaře kvůli chřipce-...
Beta hemolytický streptokok
Dobrý den dceři 4 roky se opakovaně vrací beta hemolytický...
Streptokok beta hemolytický C
Dobrý večer, paní doktorko! Již od října se léčím...
Beta hemolytický streptokok
Dobrý den, Už od minulého roku chodím na opakované...
Beta hemolytický streptokok
Dobrý den, dle výtěru mám v krku beta hemolytického...
Beta hemolytický streptokok v pochvě
Dobrý den pane doktore, chtěla bych Vás poprosit o...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Beta hemolytický streptokok

Dobrý den, Už od minulého roku chodím na opakované výtery z krku. Vždycky je...

Beta hemolytický streptokok v pochvě

Dobrý den pane doktore, chtěla bych Vás poprosit o radu. Už od září 2012 bojuji...

Beta karoten

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na užívání beta karotenu. Moje známá přisla...

Beta Karoten

Dobrý den, zajímalo by mě, z jakého důvodu kuřáci nemají užívat betakaroten,...

Beta karoten bloku vitamín D

Dobrý den, před rokem jsem v zhruba polovině února přišel za jedním praktickým...

Beta-2-mikroglobulin

Dobrý den, ještě k mému předchozímu dotazu: kdyby se teoreticky jednalo...

Beta-blokátory v těhotenství

Dobry den, jsem v 15. tydnu tehotenstvi a jiz pred tehotenstvim jsem trpela...

Beta-crosslaps

Dobrý den, z laboratorního vyšetření mám nízkou hodnotu Beta-Crosslaps 0,089.Chci...

Beta-crosslaps-není v normě

Dobrý den, prosím o informaci co pro mě znamená když při kontrole osteoporózy...

Beta-hemolitycký streptokok + oslabená imunita

Dobrý den, prosím o radu jaké přípravky používat na velmi oslabenou imunitu....

Beta-karoten v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 29.tt těhotenství. Posledních cca. 5 dní jsem si spolu s...

Beta-karoten v těhotenství

Dobrý den, jsem v 7.týdnu těhotenství a užívala jsem 15mg betakarotenu/den....

BETABLOKÁTOR

Dobrý den Mám 50 let a před rokem mi diagnostikovali onemocnění štítné žlázy...

Betablokatory

Dobrý den,trápí mě sinusova tachykardie.Srdce vyšetřene,vše v pořádku.Byla mi...

Betablokátory a alkohol

Dobrý den, mám jednu otázku. Byl mi předepsán nárazově betablokátor v malé dávce...

Betablokátory a gravidita

Dobry den, druhym rokem uzivam Bisoprolol Mylan 2,5 mg jedenkrat denne rano...

Betablokatory a lokalna anesteza

Dobrý deň, mala by som o mesiac ísť k zubarovi a chcem si nechať vymeniť staré...

Betablokátory a vedlejší účinky

Dobrý den, předem se omlouvám za moji vyčerpávající otázku, ale přesto doufám...

Betadine

Dobrý den, dnes mi lékař předepsal Betadine čípky na vaginální zánět (před 8...

Betadine

Dobry den,chtela bych se zeptat,jestli mam pokracovat s uzivanim cipku Betadine,kdyz...