Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bolest v levém podžebří

Trávení Zdeněk 26.9.2017

Dobrý den.
Trápí mě bolesti břicha v levém podžebří a levém boku. Ve čtvrtek 21.9. jsem byl na vyšetření a doktor mě poslal na krev, kde se mi dostalo těchto výsledků:
Některé hodnoty jsou lehce nad hraniční, při pestré racionální stravě se není čeho obávat.
Biochemie / sérum:
v normě: S_Glukóza 4.85 (3.50 - 5.60), S_Triacylglyceroly 1.22 (0.45 - 1.70):
patologické: S_Cholesterol 5.19 (2.90 - 5.00), S_HDL cholesterol 0.93 (1.00 - 2.10), S_LDL cholesterol 3.85 (1.20 - 3.00)
Ostatní metody:
patologické: Index aterogenity-výp. 4.6 (0.0 - 4.5)
Bohužel od svého doktora nemám, žádné další pozvání na jiné vyšetření s tím, že mi napsal na záněty xeforapid a na trávení omeprazol. Dnes je úterý stav se nezlepšil a stále mě trápí únava, zadýchávám se na schodišti a celkově je mi od bolesti v boku stále zle. Stav je o dost horší po tučném jídle. Prosím poraďte mi jak mám postupovat dál. Děkuji mnohokrát.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý den,
pokud se Vaše obtíže zhoršují po tučném jídle, bude třeba dodržovat alespoň dočasně dietu. Nevím, zda výsledky, které jste opsal jsou kompletní. Pokud ne, tak bude třeba doplnit jaterní testy, bilirubin, krevní obraz.
Dále by bylo vhodné absolvovat vyšetření ultrazvukem. Pokud by se Vaše obtíže akutně zhorsily, bude nutné vyhledat lékaře co nejdříve.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, pane Zdeňku, bolesti v levém boku a podžebří mohou být způsobeny větším možství problémů, počínaje nevhodnou stravou, infekčním onemocněním, zánětem žaludku, onemocněním slinivky, žlučovodů, ale i srdce. Vzhledem k tomu, že se Vám obtíže objevují po jídle, nejpravděpodobněji se bude jednat o onemocnění trávicího traktu. Nepíšete, jako dlouho Vás obtíže tíží, jestli se nějak mění, zda bolesti někam vystřelují, jestli hubnete, jestli máte poblémy se stolicí, zda máte nějaké jiné obtíže. Není ani zřejmé, zda uvedené výsledky jsou kompletní, nebo jste neuvedl ty, které byly bez odchylek. Rozhodně Vám doporučuji znovu navštívit Vašeho lékaře. Svěřte se mu, že je Vám pořád zle, určitě neopoměňte zmínit dušnost při chůzi do schodů a únavu. Může to souviset s bolestivým stavem, který máte, ale vyžaduje to podrobnější vyšetření. Podle anamnézy, fyzikálního vyšetření a výsledků předchozích testů se Váš lékař může rozhodnout doplnit další vyšetření. Například o jaterní testy a bilirubin, amylázu a lipázu na vyšetření slinivky, zánětlivé parametry, krevní obraz, vyšetření moči, může Vám chtít i natočit EKG nebo Vás doporučí na sonografické vyšetření břicha, případně gastroskopii. Zatím Vám doporučuji lehkou stravu, nejezte to, co Vám nedělá dobře, vynechejte tučná, smažená, dráždivá jídla, jezte malé porce, dostatečně pijte. Pokud by se Váš stav velmi horšil, vyhledejte pohotovost. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Bolest v levém podžebří
Dobrý den, je mi 18 let, vrací se mi bolest v levém...
Bolest v podžebří
Dobrý den, již asi 3 měsíce mě bolí v pravém podžebří....
Bolest v levém podžebří
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Už 14 dní mě...
Bolest v levém podbříšku
Dobrý den :) chytla mě strašná bolest v levém podbříšku...
Bolest v pravém podžebří
Prosím o radu - občas při špatném pohybu ( cca. 1x...
Tlak v levém podžebří
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať za moju mamu. Volá...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolest v levém podbřišku.

Dobrý den. Mám takový problém. Už týden mě pobolívá v levém podbřišku ( jen...

Bolest v levém podbřišku.

Dobry den,jsem po urologické operaci-zastaralá torze apendixu nadvarlete.A týden...

Bolest v levém podpaží

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o konzultaci, protože v současné situaci...

Bolest v levem podzebri

Dobry den Mam tento problem 2,5mesice jsem sportovni typ a ani ve 43 letech...

Bolest v levém podzebri

Dobrý den, už týden mám zvětšenou uzlinu za uchem (velikost hrášku), teploty...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den, prosím o radu. Už pár dní mám bolesti v levém podžebří, jen po jídle....

Bolest v levém podžebří

Dobrý den pane doktore, mám na Vás dotaz,který se netýká mne ,ale mého syna.Má...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den, již pár měsíců mne trápí jeden problém. Občas, když se nadechnu,...

Bolest v levém podžebří

Dobry den, poslednich par mesicu trpim bolesti v levem podbrezi. Zacalo to jako...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den, po nachlazení mě občas velmi silně bolí(spíše píchá) v levém podžebří,...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den, již skoro 2 roky mě trápí tlaková bolest pod žebry na levé straně....

Bolest v levém podžebří

Dobry den, asi 3 tyndy mi picha na leve strave pod zebry. Dnes to zacalo bolet...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den, pane doktore. Ráda bych poprosila o radu. Již několik dní mě bolí...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den, prosím o radu....delší dobu cca 2 roky mě pobolívá v levém podžebří....

Bolest v levém podžebří

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Už 14 dní mě píchá/pobolívá levá část...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den trpím náhlymi bolestmi v levém podžebří a většinou to začne když...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den. Občas na levé straně pod žebrem (dle foto - místo, kde tlačím prsty)...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den, je mi 18 let, vrací se mi bolest v levém podžebří která směřuje až...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den, možná je můj dotaz zcela hloupý, ale zeptat se musím. Posledních...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den mám již 6 týdnů šílené tlačivé bolesti v levém podžebří.. Byla jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vývoj dítěte

Dobrý den, mám 3,5 měsíční holčičku.Dcera je vývojové v pořádku.Diagnoze mc...

Panická porucha a její projevy

Dobrý den, mám několik problému...Všechno se týká vlastně o mé srdce..Mám pocity,...

Je mi 19 let a nejde mi přetáhnout předkožka přes žalud

Dobrý den, je mi 19 let a nejde mi přetáhnout předkožka přes žalud. Předkožku...

Pálivá bolest holeně

Asi pred rokem jsem mel velky hematon na lytku.cca 20cm.casem vse zmizelo jen...

Slupky z ovoce a zeleniny ve stolici

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je normální, že se mi objevují nestrávené...

Problémy s bakteriemi na penisu

Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Nevím jestli je dotaz na urologii nebo kožní. Vše...

Kdy dělat těhotenský test?

Dobrý den. Dnes jsem si dělala ráno těhotenský test a vyšel mi negativní. Pohlavní...

Zářivě žlutá moč

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli když mám zářivě žlutou moč, jestli...

Loupající se kůže v obličeji

Dobrý den, je mi 18 let a už delší čas mě trápí loupající se kůže v obličeji....

Toxoplasma v těhotenství

Dobrý den, mám toxoplazmozu. A možná jsem otěhotněla. Nikde jsem se nedocetla...

Velikost penisu ve 14 letech

Zdravim, je mi 14, vážím 63kg, měřím 160cm. Můj penis měří v erexci 9cm. Chci...

Kuličky v prsou

Dobrý den, je mi 21 let, jsem v 6. měsíci těhotenství a v jednom prsu v horním...

Periorální dermatitida - volně prodejné masti

Dobrý den, trpím asi půl roku periorální dermatitidou. Kožní lékař mi nejdříve...

TEP kyčle

Dobrý den, moje 74letá mamka podstoupila 11.4. 2017 výměnu kýč.kloubu TEP. Ještě...

Zvětšená uzlina při infekci

Dobrý den, chci se zeptat. Je mi 20 let a zaregistroval jsem zvětšenou uzlinu...

Bolestiva bulka pod bradou

Dobry den, chtela jsem poprosit o radu ohledne problemu s malou bulkou, ktera...

Pálení jazyka, reflux

Dobrý den. Prosím o radu.Půl roku mě pálí jazyk. Před rokem mi při vyšetření...

Bolesti kolene

Dobrý den. mam prosím dotaz na bolest v koleně. Při chůzi se objevuje bodavá...

Ureaplasma a oralni sex

Dobrý den, na vyšetření z urologie mi byla zjištěna ureaplasma v moč.trubici....

"Boule" vzadu na hlavě

Zdravím, nemám tušení, kam dotaz zařadit, snad mě v případě špatné "sekce"...

Reklama