Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Borelie nebo psychika

miroslav 5.3.2015

dobrý den od 10 prosice jsem začal trpět zvýšenymi teplotami slabost v nohou a v obličeji bolest varlat ,bolest v hrdle bolest hlavy celková slabost a malatnost,poté se přidali navaly horka a chladu hlavně v leže,pískání v uších mžitky před očima až jakoby takové žilky,bolest očí palení,bolesti v zadech v kříži,bolesti jsou přechazivé střídají se deně nebo i po delší době,byl jsem hospitalizován vyšetřen jsem byl prý na vše,ultrazvuk varlat,břicha,ct hlavy,orl,oční,lumbální punkce spoustu odběrů krve vše prý negativní akorát hraniční borelie v krvi,tak to svedli na psychiku,dostal jsem seropram 2 kapky denně od 7,1,některé potiže odezněli navaly horka motaní hlavy v leže už to není tak staršné ale většina potíží trvá bodání na spanku bud levá nebo prava strana pískání v uších rozmazane vidění mžitky před očima,strašná únava,bolesti varlat těžké nohy,stuhlý krk,bolesti jsou přecházivé a většinou se neprojevují současně,zvýšené teploty,podle toho co jsem se dočetl tak by se mohlo jednat i o neuroboreliozu,nebo rostroušenou sklerozu ,samozřejmně sem vzal v uhavu i tu psychiku ale tomu moc nevěřm,řekl bych že psychycké potiže jsem začal mít až po onemocnění protože mě to vyřadilo z normálního života a nemužu dělat co co dřív v podstatě jsem již 3 měsíce doma,proto prosím o radu a váš názor moc děkuji a přeji pěkný den

Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Miroslave. Chápu, že Vás tato situace tíží. Když ale ani během hospitalizace a s pomocí mnoha vyšetření nebyl zjištěn problém, já, takto, po internetu, Vám mnoho nepomohu. Potíže, které popisujete, jsou nespecifické, tedy mohou být příznakem řady zcela různorodých onemocnění a stavů, nejsou typické pro konkrétní chorobu. Diagnositka boreliózy z krve je poněkud problematická, nicméně pokud máte negativní vyšetření mozkomíšního moku (lumbální punkce), je neuroborelióza nepravděpodobná. Stejně tak je tímto vyšetřením prakticky vyloučena roztroušená skleróza. Proto si zkuste nědělat zbytečně obavy z takto vážných onemocnění. Mohlo by jít o kupř. virovou infekci (či reakci imunitního systému na ni) a potíže mohou ustoupit samy tak, jako se objevily. Jistě by bylo vhodné vyloučit soubor možných infekčních příčin, které podobné stavy dokáží navodit. Tato vyšetření se zpravidla provádějí z krve a nejspíše Vám toto bylo provedeno (píšete, že jste měl řadu krevních odběrů). Nevím ale přesně, v jaké rozsahu, proto nemohu poskytnout konkrétní radu, jak postupovat dále či jaké vyšetření by ještě bylo možné doplnit. Podíl psychiky je jistě možný. Seropram užívat můžete, nicméně také by bylo vhodné podsoupit vyšetření u psychologa či lékaře, který se orientuje na psychosomatickou či celostní medicínu. Věřím, že se Vaše situace vyřeší.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Borelie
Dobry den,prosim o radu, v lednu 2016 jsem byla hospitalizovana...
Borelie
Dobrý den, jsem v 6.měsíci těhotenství a asi 2-3...
Borelie
Dobrý den, naší čtyřleté dceři se na noze objevil...
Vyšetření na borelie
Dobrý den, dá se prosím zjistit z výsledků krevního...
Psychika
Dobrý den,měl bych dotaz související nejspíše s mou...
Psychika
Dobrý den,velmi Vás prosím o radu.Před třemi týdny...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Borelie

Dobrý den už měsíc mám potíže bolesti hlavy v zádech pískání v uších křupaní...

Borelie

Dobrý den, jsem v 6.měsíci těhotenství a asi 2-3 měsíce jsem měla na noze...

Borelie

Dobrý den, dcera 16 let měla 3 týdny zvýšenou teplotu, únavu a bolest hlavy....

Borelie

Dobrý den, asi před zhruba méně než týdnem mě kousl komár. Po nějaké době...

Borelie

Dobrý den, chci se zeptat. Je mi 23 a od 19 let mám borelii. V 19cti ATB napoprvé...

Borelie

Dobrý den,prosím mužete mi odpovědět jak dopadli mé krevní testy na BORELIE?Testy...

Borelie

Dobrý den moc vás prosím o radu už sem važně v koncích a nevim čemu mám věřit...

Borelie

Dobrý den jsem léčen na boreliozu První výsledky byli IgG: 181 léčení...

Borelie / chlamydie / ebv

Dobrý den, stále trpím problémy jako vysoká únava, slabost, bolest hlavy,ruky,nohy...

Borelie a bolest bederní časti zad ?

Dobrý den 1.5.2015 me kousnulo klíště. 10.5.2015 jsem si všimnul skvrny a tak...

Borelie přenos

Dobrý den, je mi 20 let a v prosinci jsem prodělala boreliozu. Lékař mi řekl,...

Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa

Dobrý den, před pár dny jsem Vám zasílala svůj dotaz ohledně, boreliosy. Odpověď...

Boreliosa

Dobrý den rád bych se zeptal když jsem byl na odběru mozkomíšního moku pro bodezření...

Boreliosa

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o vysvětlení výsledků testů na borrelie....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Tonsilitida, léčba a alkohol

Dobrý den, dnes o půlnoci (pondělí 26.2.) dobírám po 7 dnech antibiotika Dalacin...

Neplodnost


Tonsilektomie u dítěte

Dcera, 3,5 roku, má zvětšenou nosní mandli. Nemocná vůbec nebývá, až na docela...

Tonsilektomie a chronická rýma

Dobrý večer, Chtěla bych se prosím zeptat 23.11 jdeme s dcerou na odstranění...

Tonsilektomie plasmou

Dobrý den. Měla bych na Vás dotaz. Je mi 30 let a již 2 roky trpím opakovanými...

Tonsilektomie spíše ano či ne?

Je mě 43let, léčená jsem s hypertenzi a mám geneticky potvrzené sklony k tromboze.V...

Tonsilektomie a bolest hlavy

Dobrý den pane doktore. Velice často se mi na krčních mandlích vytvářejí čepy...

Časté ranní stolice

Dobrý den, chci se zeptat. Už delší dobu mě poboliva břicho v dolní části ....

Tonsilektomie

Dobrý den, dnes jsem měla podstoupit Tonsilektomii, ale moje mamka to nakonec...

Nizoral krém

Dobrý den, mám už od mala problémy s vyrážkou na obličeji. Zjistila jsem, že...

Tonsilektomie a astma

Dobry den,pani doktorko,muj dotaz se tyka odstraneni krcnich mandli.Jsem alergik...

Tonsilektomie

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli se dá nějakým způsobem potvrdit , že...

Tonsilektomie

Dobrý den, moc ráda bych znala Váš názor, zda je u mě nutná tonsilektomie...

Chlamydie - tonsilitida

Dobrý den, prováděla jsem nechráněnou felaci (před 3 týdny) a 3 dny poté mi...

Výtok v počátku těhotenství

Dobrý den dnes se mě objevil Hustý bílý hlen na kalhotkách a mám 3 dny do menstruace,...

Tonsilitis

Dobrý den, dne 2.února jsem šla na pohotovost (bydlím 2h od trvalého bydliště...

Bolest nohy

Dobrý den,již několik měsíců trpím nesnesitelnou bolestí nohy.Např.Jdu po ulici...

Antikoncepce pro muže

Na internetu jsme s přítelkyní objevili článek o natikoncepci pro muže: http://zdravi.centrum.cz/antikoncepce/2009/4/27/clanky/nova-anti/ Jelikož...

Bolest třísla


Bolest těla na dotek

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,čím může být způsoben pocit zvýšené citlivosti...

Zavřít reklamu