Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bylo možné otěhotnění?

Gynekologie Pavla 10.8.2013

Dobrý den, paní doktorko. Nejdříve bych Vám chtěla říct, že si Vaší práce v poradně vážím.
Ráda bych se Vám svěřila s mým problémem.

Cca 5 let jsem brala spokojeně HA Pramino, nyní mi byla předepsána HA Daylette.
20.7. jsem měla poslední prášek Pramina, byl to 14. prášek v pořadí. Protože jsem 15. pilulku už neměla a v lékárně mi bylo řečeno, že se Pramino už nevyrábí, přestala jsem brát antikoncepci.
25.7. jsem dostala menstruaci (samovolně se spustila) a ten stejný den jsem si vzala 1. prášek Daylette.
8. a 9. den prášků jsem měla přes den průjmy (ze stresu), ale vždy až několik hodin po spolknutí prášku (prášek si beru ve 23 hod večer).
10. den prášku jsem si vzala prášek ve 23 hod a 2 hod/2,5 hod po spolknutí prášku jsem zvracela. Za 4 hod po zvracení jsem měla pohlavní styk, partner neejakuloval, nedotáhl to do konce, avšak kapičky lásky byly možné...
11. den prášku jsem si prášek vzala normálně večer (dnes už vím, že dle příbalového letáku jsem si měla kvůli zvracení vzít náhradní 10. prášek).
14. den prášku (což je 7.8.) mám opět průjmy. Už přemýšlím o tom, jestli tyto průjmové problémy nejsou z nové HA.
Dále pokračuji v braní prášků.

a) Mám obavy z otěhotnění. Můžete mi, prosím, říct, zda jsou mé obavy pádné?

b) Od kolikátého dne po případném početí se může udělat odběr krve pro případné zjištění těhotenství? A kde v Praze je možné se na tento odběr do laboratoře dostavit bez lékařského doporučení? Do Thomayerovy nemocnice např.?

c) Kdy nejdříve je možné prodělat miniinterupci od početí?

Velmi Vám děkuji.
S pozdravem

Pavla

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Otěhotnění se v tomto případě vyloučit nedá,udělejte si gravitest,který je positivní již 5-6 den po koncepci a kdyby byl positivní navštivte gynekologii k provedení krevního testu který je přesnější,protože je kvantitativní,Průjem téměř jistě není způsoben antikoncepcí,ani zvracení.
Miniinterrupce se provádí,jakmile je gravidita potvrzena.
Příjemný den

Související dotazy

Možnost otěhotnění při vynechání antikoncepce
Dobrý den užívám HA minisiston ale po 7 denní pauze...
Utrogestan a otěhotnění
Dobrý den, třičtvrtě roku se snažíme o miminko, beru...
Termín otěhotnění
Dobrý den, Jsem těhotná, nyní asi 6tt. Poslední...
Možné otěhotnění
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli je možné...
Otěhotnění při kojení
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám pouze jeden vejcovod...
Možné otěhotnění
Dobrý den, mám velký strach z otěhotnění..Beru antikoncepci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Byliny a Warfarin

Dobrý den.Chci se zeptat,jestli můžu pít heřmánkový čaj když užívám Warfarin...

Byliny v těhotenství

Dobrý den, prosím vás, které druhy bylin se v těhotenství nesmí užívat ? A je...

Bylo by možné k nakemu neurologovi objednat?

Dobrý den,byli by možné k nakemu neurologovi objednat?

Bylo by možné, aby se na to podíval přímo venerolog?

Dobrý den, před časem jsem položil tento dotaz. www.ulekare.cz/poradna-lekare/poradna-link-273316....

Bylo by pro mě vhodné hormonální/nehormonální tělísko?

Dobrý den, je mi 26 let, od 18 let mám nasazenou HA Lunafem. Od začátku braní...

Bylo mi 14 let a můj penis v klidu měří určité velikosti od 4cm do 6 cm

Dobrý den mám dotaz v únoru mi bylo 14 let a můj penis v klidu měří určité velikosti...

Bylo mi diagnostikováno aneurysma aorty

Dobrý den, dnes jsem byl na UŽ břicha kvůli trávicím potíže. Byla mi aneurysma...

Bylo mi sděleno, že se s tím nedá nic dělat

Zasílám CT páteře, bylo mi sděleno, že se s tím neda nic delat, mám tomu věřit? Informaci...

Bylo mi špatně, nevěděla jsem co dělat


Bylo mi zjištěno zlomenina obratle

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,je mi 51 let,bylo mi zjištění zlomenina obratle,obratl...

Bylo možné přehlédnout při operaci anální fissury a při prohlídkách před, či po zákroku, análni píštěl?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda by bylo možné přehlédnout při operaci anální...

Bylo podávání antibiotik správné?

Dobrý den, v záři jsem začala brát první antibiotika na angínu, další antibiotika...

Bylo riziko umrti?

Zdravim, Pred rokem jsem se vratil z dovolene a byl jsem tyden nemocny.Tak...

Byly mi diagnostikovany ureaplasma, mykoplazmata.

Dobry den. Mam tento dotaz. Byly mi diagnostikovany ureaplasma, mykoplazmata....

Byly mi naměřeny hodnoty trygliceridy/S-0,58 HDLchol/S-1,82, co s tím?

Dobrý den, jsem žena, 44 let. Byly mi naměřeny hodnoty trygliceridy/S-0,58 HDLchol/S-1,82...

Byly mi odstraněny hemoro...

Byly mi odstraněny hemoroidy podle Milligana. Můžete mi vysvětlit co to znamená?...

Byly nutné ATB

Dobrý den. Moje dcera 8 let, začala ve středu ráno kašlat-spíš vlhčí chraplavý...

Byly nutno AT

Dobrý den. Moje dcera 8 let, začala ve středu ráno kašlat-spíš vlhčí chrápání...

Býlý výtok

Dobrý den, je mi 13let menstruaci jsem už dostala a už asi od 10let mi trápí...

Bylý vytok , svědění

Dobrý den, je mi 18 let a už delší dobu mám nepříjemné svědění pochvy a bylý,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mykotická infekce dutiny ústní


Čirá, lepkavá kapka u ústí močové trubice

Dobrý den, v poslední době jsem si všiml, že po ránu mám občas před prvním...

Otok po artroskopii kolena

za jak dlouho by mel zmizet otok po artroskopii kolena a odstraneni menisku.

Praskání v krční páteři

dobry den mam 17 mam problem za uchom mi praska a to dost zle a velmi hlasno...

Bolesti palce při artritidě

Dobrý den. Prosím Vás. Moje maminka má diabetes druhého typu. A artritidu na...

Svíraný pocit na hrudi

Poslední dva dny mne občasně trápí slabý tlak / svíravý, úzkostný pocit na hrudi....

Krvácení z konečníku

Dobrý den, dneska jsem šla na záchod a poprvé se mi stalo, že při utření jsem...

Píchání ve varlatech a bedrech


Změna stravy a nadýmání

Dobrý večer,můj problém není nijak závažný,pouze nepříjemný. Cca před 14 dny...

Nepotvrzené těhotenství


Gilbertova choroba

Dobrý den, je mi 15 let a mám Gilbertův syndrom, chtěla bych se zeptat jestli...

Promáčkla hlavička

Dobrý den. Mám 3,5 měsíčního chlapečka a při oblékání se mi vzepřel a cítila...

Léčba bolesti hlavy u dítěte

Dobry den prosi o radu, muj syn 12 let ma velke bolesti hlavy.. Mohu mu dat...

Bolest čelistního kloubu


Užívání antib. Augmentin a Klacid

Dobrý den, zjistili mi chronickou infekci žaludku. Dostal jsem tablety Helicid,...

Nízký tlak a kolaps

prajem dobry neskory den pani doktorka, minule som mal kolaps a musel som si...

Bolest žaludu na dotek

Dobrý den, zde zasílím již zmiňovaný problém http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolest-zaludu-80023...

Šmajdání v dospělosti

Dobrý den , chtěla bych se zeptat jak se dá léčit v dospělosti šmajdání. Jestli...

Bolest na hrudi a L ramene

Dobrý den, přítele už skoro rok a půl trápí bolest na hrudi. Špatně se mu dýchá...

Vykašlala asi 3x trochu hlenu s krví


Reklama
Zavřít