Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Chceme podstoupit další KET

Katka 22.11.2017 redakce uLékaře

Dobrý den, chceme podstoupit další KET, minulý skončil kyretáží v 9. týdnu. Od té doby proběhly 4 menstruační cykly, z toho až ten poslední bylo normální silné krvácení. Je odstup 4 cyklů dostatečný? Bojím se, abych nezvýšila pravděpodobnost adherující placenty (prý jsou po kyretáži v děloze drobné jizvy, kde pak může placenta znovu přirůst), tak jak se mi to stalo při minulém porodu. Děkuji.

Odpovídá:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, jedná se o velice specifický dotaz, který Vám bude muset zodpovědět gynekolog či ideálně lékař IVF centra. IVF je umělé oplodnění, které zahrnuje stimulaci hormony, odběr vajíček ( OPU), odběr spermatu a následné oplodnění v Petriho misce. Pokud je vše v pořádku a embrya se vyvíjí tak jak mají, může dojít k embryotransferu ( ET), pokud by byl problém pak jsou embrya zamrazeny a až je to vhodné dojde ke kryoembryotransferu ( KET), tedy transferu embrya, které bylo zmražené a před transferem rozmrazené. Načasování KET je plně v rukou Vašeho ošetřujícího gynekologa, z ohledem na předchozí neúspěch a adherenci placeny v minulosti, je nutné pečlivě tento výkon naplánovat tak, aby děložní sliznice byla zhojena a na tento zásah připravena. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie Pracoviště: Fresenius Medical Care - DS, Praha

Vážená paní Katko, kryoembryotransfer můžete podstoupit každý měsíc. Pauzu centra pro IVF doporučují pouze tehdy, pokud se prováděla revize dutiny děložní (kyretáž). Úspěšnost transferu závisí především na kvalitě embryí. V některých případech je vhodné zkontrolovat přítomnost zánětu v děloze a stav vejcovodů. Zánětlivě změněný saktosalpinx (vejcovod) může také snižovat pravděpodobnost implantace embryí. Doporučuji Vám domluvit se na konkrétním postupu s Vaším ošetřujícím lékařem. S pozdravem, MH.

Související dotazy

KET při CIN I
Dobry den, prosim je mozne podstoupit KET kdyz mi ted...
KET
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat... 12.9. mi zavedli...
Pauza mezi ET a KET
Dobrý den, je možné podstoupit KET po nevydařeném...
Proč se mi nechce postavit penis?
Dobrý den ^^ chci se zeptat proč se mi nechce postavit...
KET při CIN 1
Dobry den, prosim je mozne podstoupit KET kdyz mi ted...
Kdy začíná stimulace na KET
Dobrý den, přirozený KET neúspěšný. Jaký den cyklu...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Charcot Marie Tooth

Dobrý den. V roce 2009 mi byla diagnostikována nemoc Charcot Marie Tooth. Neexistuje...

Charcot Marie Tooth

Ano chápu, že se vyléčit nedá, ale zajímalo by mně, jestli se právě chirurgicky...

Charcot Marie Tooth

Dobrý den, v roce 2009 mi byla diagnostikována nemoc Charcot Marie Tooth X1....

Charcot Marie Tooth

Co si mám představit po pojmem NEJNOVĚJŠÍ PROSTŘEDKY? Léčba původní choroby? Četl...

Charcot Marie Tooth a protéza

Dobrý den. Mám nemoc Charcot Marie Tooth a dělá mi problémy přepadávání špičky...

Charcot-Marie-Tooth a potravinové doplňky na zlepšení svalů

Dobrý den.Mám diagnostikovanou chorobu Charcot-Marie-Tooth a chtěla bych se...

Charge syndrom

Dobrý den, v lednu se nám narodila dcerka s vícečetnými vývoj. vadami nedovyvinuté...

Chcela by som sa informovať ohľadom ct mozgu

Dobrý deň! Chcela by som sa informovať ohľadom ct mozgu. Mám 30 rokov a mám...

Chcela by som sa opytat ci je možnosť ze nemusím ist vyťahovať stehy ?

Dobry den .. pred 10 dňami som bola operovana laparoskopicky ..appendix .. Chcela...

Chceme miminko

Dobrý den rád bych se vás zeptal : Chtěli bych jsme z manželkou ještě dalši...

Chci antikoncepci ale máme v rodině poruchu srážlivosti krve

Dobrý den, chtěla jsem si nechat předepsat antikoncepci a bylo mi řečeno,...

Chci dítě

Dobrý den Paní doktorko chtěla bych s vás zeptat na něco co se týče mé nemoci.Jsem...

Chci ditě

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat kdy mám zhruba vysadit antikoncepci když bych...

Chci dolů 5 kg

Dobrý den. Mám takový jeden velký problém a to je moje váha. Hrozně si na ní...

Chci otěhotnět

Zdravím, chtěla jsem se zeptat .chtěla bych s manželem otěhotnět. Ale nejde...nevim...

Chci otehotnet

Dobry vecer, brala jsen utrogestan asi 2mesice a otehotnela jsem. V srpnu jsem...

Chci posílit svoji imunitu

Chci posílit svoji imunitu jim různé prášky od helen baret prý jsou přírodní,...

Chci prestat brat HA

Dobry den chci se zeptat beru antikocepci lunafem od svych 16 let a je mi 25...

Chci přestat kouřit

Dobrý den, již 14 let kouřím a poslední 4 roky se marně pokouším přestat,...

Chci přibrat

Dobrý den, ráda bych přibrala nějaké kilo, ale celý život se mi to nedaří....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vykašlala asi 3x trochu hlenu s krví


Zvýšené hodnoty GMT

Dobrý den, mám dceru, které je 17 let, byla na jaterních testech, vše má v...

Napíchnutý nerv

Dobrý den, nechala jsem si píchat injekce na bolest zad do hýždí a zřejmě mě...

Doxybene x slunce, fyzická zátěž

Dobrý den, pane doktore, Jelikož mi prokázali Borelii v krvi, nasadila mi...

Šlacha-Pravý Biceps

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat: Na začátku prázdnin jsem začal tvrdě makat,...

Bolesti v oblasti žaludku a hrudní páteře

Dobrý den, již delší dobu mě trápí bolesti v oblasti žaludku vystřelující do...

Výsledek kolonoskopie


Necitlivost lýtka po operaci kolena

Dobrý den, již v roce 2006 jsem byla na plastice kol. vazů (levé koleno)....

Střevní obtíže

Dobrý den, mám nepříjemný problém se střevy. Nemám pravidelnou stolici, poměrně...

Zácpa a krev ve stolici


Bulka na obličeji

Dobrý den, občas se mi pod kůží (na tváři, bradě a nebo kolem uší) vytvoří...

Citalopram a omeprazol

Dobry den, dostal jsem od lekare citalopram teva 20 mg. Uzivam ale i loseprazol...

Knedlík v krku a říhání

Dobrý den, o Vánocích jsem podstoupila bronchoskopii pro vdechnutý ořech....

Výsledek spermiogramu

Dobrý den, přítel byl na spermiogramu a už máme výsledky, prosím o radu, co...

Hlíst u dospělých


Vláknina a vápník

Dobrý den, mám dotaz, léčím se na osteoporozu a četla jsem zvýšený příjem vlákniny...

Bolest zad

Dobrý den, už nějakou dobu, zhruba půl roku mě trápí bolest v právé dolní...

Pupínky v nose

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Udělali se mi pupínky v nose, přímo na...

Krev a bílkovina v moči


Bolest v krku


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×