Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Covid-19 zápal plic

Vnitřní lékařství Denisa 16.2.2021

Dobry den, manzel (32let) mel od 31.1. teploty okolo 38 a kasel, takze byl od obvodniho lekare poslan na testy a 6.2. prisel vysledek, ze je covid pozitivni. Potize se ale horsili a 8.2. byl odvezen zachrankou na internu protoze se mu spatne dychalo i v klidu a nebyl schopny ani par kroku. Na interne mu bylo potvrzeno : ridke oboustranne pneumonicke infiltrace. Tam mu predepsali antibioltika Klacid 500mg a poslali domu na leceni. Hned po prvnim dnu se stav zlepsil. Antibioltika mel do 14.2. Obvodni lekar ho poslal na kontrolni rentgen, kde byl 15.2. coz bylo 7dni od prvniho rentgenu. Vysledek: pretrvavaji ridke infiltrace bazalne, ktere v castecne regresi.
Zadna dalsi lecba antibioltika pry dle obvodniho lekare neni treba. Prosim o vasi konzultaci. Nebot mam o manzela strach, protoze tchan prave umrel na oboustranny zapal plic.
V priloze posilam lekarske zpravy.
Dekuji za odpoved.

Odpovídá lékař:

MUDr. Martin Tišler

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Nemocnice Svitavy, interní oddělení

Dobrý den, paní Deniso, myslím, že postup je zcela v pořádku. Manžel prodělal covidový zápal plic, proto se mu hůře dýchalo a tomu odpovídalo i lehké snížení kyslíku v krvi. Lékař usoudil, že manžel nemoc zvládne doma a nehospitalizoval ho. Antibiotika dal "pro jistotu", aby nedošlo k nasednutí bakterie na onen zápal plic a nevyvinul se ještě navíc zápal bakteriální. Antibiotika ale nejsou léčbou Covidu a já osobně bych je spíše nedal. Přidávat další by bylo již nesmyslné. Pokud je již manželovi lépe, vypadá to, že je vše na dobré cestě a tomu odpovídá i ustupující nález na snímku. V některých případech se ještě zvažuje krátkodobé podání tzv. kortikoidů, pokud je choroba již na ústupu. Jejich účinek je ale též sporný, nejsou nutností. Přeji brzkou rekonvalescenci. Hezký den.

Související dotazy

Zápal plic
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, jak se umírá na...
Zápal plic
Dobrý den, syn 15 let kašel ne moc silný a horečky...
Zápal plic a rentgen
Dobrý den,mohu se zeptat zda na rentgenu vidí zápal...
Zápal plic a cestování po zaléčení
Dobrý den, manželovi před týdnem diagnostikovali oboustranný...
Zápal plic
Dobrý den , mám zápal plic na pravém horním laloku...
Zápal plic
Dobrý den.Jsem už 2 měsíce v prac.neschopnosti.Lékař...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Covid-19 a očkování

Dobrý den mám dotaz jsem ockovana 1.davkou a mám teď covid, jak mám pokračovat...

Covid-19 a protilátky

Dobrý den, v příloze přikládám fotku s výsledkem na COVID. Chtěl bych se zeptat...

Covid-19 a protilátky

<p>Prosim o vysvětlení,<br /><br /><br /><strong>1. doplnění z 30.11.2021</strong></p> <p>Jo...

Covid-19 a protilátky

<p>Dobrý den, dnes jsem absolvovala test na protilátky, výsledky měření jsou...

Covid-19 a protilátky

Dobrý den, jen se chci informovat- v prosinci minulý rok jsem prodělala covid....

Covid-19 a těhotenství

Dobrý den, dcera je v 5.měsíci. Není očkovaná. Jaké je doporučení pro těhotné...

Covid-19 a těhotenství

Dobrý den,jsem ve 29. týdnu těhotenství a pořád nevím,jestli se nechat očkovat.Kolik...

Covid-19 a těhotenství

Dobrý den, Jsem těhotná 22tt, očkovaná již druhou dávkou pfisseru v době početí....

COVID-19 a těhotenství

Dobrý den , prosím je koronavir Covid- 19 nebezpečný pro těhotnou a její plod....

Covid-19 v graviditě

Dobrý den , Jsem pozitivní na Covid ,průběh slabá chřipka.. Ale manželka je...

COVID, bolesti břicha

Dobrý den. Jsem žena, je mi 39 let, vážím cca 58 kg, měřím 166 cm (jsem sportovní...

COVID, dušnost, jaké léky, kdy vyhledat lékaře

Dobrý den, je mi 50 let, léčím se s DM, arteriální HTN, jsem 4 roky po úspěšné...

COVID, nález v moči a v odběrech krve

Dobrý den,jsem asi 11 týdnů po covidu a pořád mám různé obtíže...Bolesti pod...

Covid, nemám příznaky, včera mě začalo pálit na plicích

Dobrý den, dne 27.2.2021 jsem byl pozitivně testován na Covid. po celou dobu...

COVID, stav po karanténě a fyzická námaha

Dobrý den, ve čtvrtek 22. 10. jsem měl ukončenou karanténu kvůli COVID. COVID...

Covidový jazyk

Dobrý den, asi mám covidovy jazyk strašná bolest a pálení jazyka a bolest zubů...

Cowperův jev

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jestli je nějaký lék nebo řešení na COWPERUV...

Coxa saltans

Dobrý večer Pane Doktore, ráda bych se Vás zeptala na léčbu mé dg. coxa saltans.Už...

Coxa saltans

Dobrý večer Pane Navrátile.Několikrát jste mi tady pomohl a já se opět na Vás...

Coxarthrosis 1.dx gr.IV

Dobrý deň, mám diagnostikovanú dysplastickú koxartrózu v pravom kĺbe IV. stupňa,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Na pár místech mi přestali růst vousy


Kyla

Dobry den, je mozne, ze se mi z Hydrokely, behem 3 mesicu stala normalni klasicka...

Žlutá stolice

Dobrý den, chci se zeptat. Už nějakou dobu mám žlutou stolici(aspon mi příjde...

Kombinace léků.

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat už přes týden mě bolí zub užívám denně 8 ibalginu...

Prsní sval

Dobrý Den,chtěla bych Vás poprosit o radu.Před rokem se mi stal úraz prsního...

Poškození nehtového lůžka

Dobrý den, tak před třemi měsíci jsem měla úraz dvou prstů na mašině v kuchyni,...

Koitus, neboli soulož, neboli kohabitace či pohlavní styk

Ahoj, když se mluví ve vztahu k pohlavnímu styku o koitu. Co to znamená?

Bolesti hlavy, horní čelisti, která prostupuje až do zubů a do čelistního kloubu (vše na pravé straně)

Dobrý den, Už přibližně přes měsíc trpím bolestmi hlavy, horní čelisti, která...

Guajacuran na úzkost

Dobrý den, trpím depresemi a úzkostnými stavy. Na tyto problémy mi můj doktor...

Bolesti na pravé straně krku

Dobrý den už cca rok a půl man bolesti na pravé straně krku pred 10 měsíci...

Trávicí obtíže


Nesnesitelný kyselý pocit v ústech

Dobrý den, potřebuji radu. Mám diagnostikovaný reflux na který užívám Helicid....

Hodnota TSH 6,273

Dobrý den paní doktorko, dnes mi byly zjištěny v krvi hodnoty TSH 6,273 (horní...

Záchvat (křeče) ve spánku (epilepsie)

dobrý den, asi před měsícem a půl jsem měl poprvé záchvat ve spánku. Záchvat...

Jiné

uLékaře.cz Dobrý den, praktický lékař MUDr. Lenka Špatná Ondrášková odpověděl/a...

Poranění bříška palce

Dobrý den, dnes jsem se řízla při krájení do palce. Naštěstí to nezajelo do...

Zvýšený prolaktin

dobrý den chci se zeptat mám hodně prolaktinu v těle a za dva dny jdu k lékařce...

Kvasinková infekce u muže


Škrábání v krku a zalehlé uši

Dobrý den, již týden jsem nemocný. Napíšu Vám moji nemoc den po dni. 1....

Tvrdá bulka pod hrází

Dobrý den, tak před dvěma měsíci jsem si všimla malé tvrdé a nebolestivé bulky...

Reklama