Dieta při cholesterolu-ryby
Dobrý den,
můžete mi, prosím, odpovědět na následující dotazy ? Nikde jsem v souvislosti se snižováním hladiny cholesterolu nenašel zmínku o prospěšnosti či škodlivosti konzumace rybích vnitřností, tedy jiker a mlíčí v mé oblíbené rybí polévce, bez kterých se správná rybí polévka neobejde. Též prosím o názor na konzumaci "olejovek" : např. šproty, makrely, sardinky, uzené, ve vlastní šťávě, v rostl. oleji apod. - kterým se vyhnout, které upřednostnit, nebo je to jedno ? Nevadí klasický obalovaný kapr jako řízek, nebo radši jen tak na másle a kmínu, přírodní ? Bohužel, všechno co mi ve stravě chutná(obecně), je nezdravé a co bych měl jíst, to mi moc "nejede" :))
A co slané pokrmy ? Děkuji Vám za ochotu a odpovědi na mé dotazy.
Dobrý den! Je vidět, že máte rád ryby, to je z hlediska nízkocholesterolové diety moc dobře,...