Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Extrasystoly

Srdce a cévy Barbara . 20.3.2011

Dobry den, mam problem s vnimanim extrasystol, ci spise zda se vubec jedna o extrasystoly... Zniceho nic se mi obcas jakoby "zastavi" srdce a prudce naskoci, je to velice neprijemne a vydesi me to, pote to vetsinou nasleduje jeste nekolikrat za sebou, mam z toho strach. Stavalo se mi to vzdycky, ale nekdy byl treba mesic klid nebo jsem to nepocitovala vubec, jindy nekolikrat denne. Pred cca 14 dny se mi to stalo poprve po delsi dobe silneji a od te doby mam pocit, ze se to vraci. Mam ted take urcite psychicke potize, trpim uzkostnou poruchou, navstevuji i psychologa, je to mozne zpusobit psychikou? Jinak co se tyce vysetreni, pred cca 3 roky jsem podstoupila Holtera (v te dobe jsem ovsem problemy nepocitila), vysledek byl negativni. Take echo srdce bylo v poradku. A na EKG mam iRBBB a obcasne tachykardie (zrejme podminene stresem). Chci se tedy zeptat, zda i tyto extrasystoly jsou pouze psychicka zalezitost a srdce je v poradku? Mam strach, ze se mi snad nekdy zastavi a uz nenaskoci. Dekuji moc za reakci, trapi me to.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, domnívám se, že v případě obtíží, které popisujete, se skutečně jedná o extrasystoly. Při EKG monitoraci (Holter) jsou velmi často zachyceny i u jinak zdravých lidí, kteří je zpravidla nevnímají. To, že si extrasystolu uvědomujete, je způsobeno zvýšenou citlivostí (může jít o přechodný i trvalý stav) a určitě souvisí s Vaší psychickou situací. Bylo by vhodné (pokud jste tak již neučinila) informovat o tom Vašeho psychologa. Pokud by slovní uklidnění nestačilo, lze někdy s úspěchem vyzkoušet malou dávku anxiolytik, která Vám předepíše Váš praktický lékař. Pauza po extrasystole je skutečně delší než přestávka mezi dvěma pravidelnými srdečními stahy, v žádném případě se však nemusíte obávat srdeční zástavy, srdce automaticky znovu "naskočí". Pokud by obtíže přetrvávaly lze (pro posílení pocitu uklidněnní) zopakovat EKG monitoraci. Podíl stresu a psychiky je však ve Vašem případě nesporný. S pozdravem Michal Hudcovic

Související dotazy

Extrasystoly
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly...
Extrasystoly
Extrasystoly. Dobrý večer. Po letech se mi vrátily...
Extrasystoly
Dobry den, mam dotaz na extrasystoly. Mam obdobi, kdy...
Extrasystoly
Dobry den chcem sa informovat ohladom preskakovania...
Komorové extrasystoly, jak se jich zbavit
Dobrý den, měla bych na Vás dotaz, již dva roky...
Arytmie u mladého muže
Dobrý den, před několika měsíci jsem vypil větší...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Extrakce zubu na pohotovosti

Dobrý den, bolí mě zub osmička nahoře, dnes jsem byla u zubaře a říkal, že zub...

Extrakce zubů před nasazením fixních rovnátek

Dobrý den, byla mi doporučena extrakce dvou horních čtyřek před nasazením fixních...

Extrakce zubu u kojící ženy

Dobrý den.Mám spravený zub moudrosti a dnes se mi asi třetina z něj uštípla.Zatím...

Extrakce zubů v celkové anestezii

Dobrý den, má matka trpí paradentózou a se svým zubním lékařem se domlouvá...

Extrakce zubů v celkové narkóze

Dobry den prosim chtela jsem se zeptat mela jsem velke problemi se zuby mela...

Extrakce zubu, bolesti

Dobrý den, je to více jak týden co mi byl trhán zub, šestka dole vpravo, asi...

Extrakce, komplikace, délka hojení

Dobrý den, 1.10. mi lékař vytrhl zub (šestka), který měl asi půl roku ošetřené...

Extrasystola

Dobrý podvečer. Jaká může být příčina a možný následek toho, když má srdce náhle...

Extrasystoli

Dobry den, jen jsem se chtela zeptat, ja mam extrasystoli byla jsem na EKG a...

Extrasystolie

Dobrý den. Mám tzv.extrasystolii. Za 24 hodin jsem měla na holtru 1.180 extrasystol,většina...

Extrasystoly

Dobrý den, moc dobře vím, že extrasystoly nejsou nebezpečné a velmi běžné, také...

Extrasystoly

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, asi před měsícem mi začalo bušit a jakoby...

Extrasystoly

dobrý den, mám extrasystoly ale i přesto že jsem měla holtra a měla jsem je...

Extrasystoly

Dobrý den, před půl rokem se mi udělalo hodně špatně,slabo,ztěžklo mi celé...

Extrasystoly

Dobrý den, je mi 22let, váha 70kg. Minulý rok koncem léta (červenec-srpen) jsem...

Extrasystoly

Dobrý den pane doktore, mám na Vás dotaz ohledně extrasystol. Jsou nebezpečné?...

Extrasystoly

Dobrý den, cca před měsícem jsem se na Vás obrátila s problémem ohledně přeskakování...

Extrasystoly

Měla jsem holtra na 24 hodin a dle výsedku tam bylo 520 VSES,40 KES, 8 krát...

Extrasystoly


Extrasystoly


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest ledvin rano


Zakalená a zapáchajicí moč


Ureaplasma


Tmavá stolice


Bolest hlavy


MUDr. Miluše Dosedělová

Praktický lékař pro dospělé

Obezita


B - lymfocity


Spermiogram


Alergická reakce po štípnutí hmyzem se může projevit kdykoli


Operace leukoplakie v močovém měchýři


Problémy s pochvou


Dlouhodobý kašel


MUDr. Martin Lukeš

Urosanté - urologické a andrologické centrum

Vyšetření prostaty konečníkem? Chvilka, kterou zvládnete


Následky nespavosti


Parkinsonova choroba


Svědění,pálení pochvy a bílý výtok


MUDr. Iva Cibulková

Ordinace PL pro děti a dorost

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×