Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Febrilie a elevace CRP

Praktické lékařství Jana 22.12.2016

Dobrý den. Ráda bych znala váš náš názor na postup lékařů. Po horečce nad 39, nálezu v moči a vysokém crp(160) jsem byla s podezřením na zánět močových cest obvodním lékařem odeslána do nemocnice ( na urologii) na podrobné vyšetření při hospitalizaci. To vše doprovázel průjem a píchání v podbřišku. Než jsem tam dojela, bolest břicha a průjem se stupňovaly. Tam mě však pouze vycévkovali a zdělili, že hodnoty v moči nejsou tak vysoké, že se pravděpodobně nejedná o zánět moč.cest...a poslali mě na chirurgiii, kde mi pouze po prohmatání břicha diagnostikovali střevní chřipku, ať si koupím černé uhlí a probiotika. Je tento postup správný? Čekala jsem ultrazvuk, rentgen.... zkrátka pečlivější vyšetření pro správně zvolenou léčbu. Děkuji za odpověď.

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Diviš

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Centrum zdravotních služeb, Přáslavice

Dobrý den,
postup Vašeho praktického lékaře z mého pohledu správný byl. Při CRP kolem 160 je velmi pravděpodobná akutní bakteriální infekce, z důvodu nálezu v moči a píchání v podbříšku by se o močovou infekci jednat mohlo. Při tak vysokém CRP bych spíše přemýšlel o akutní pyelonefritidě, i zde však může být při vycévkování moč bez nálezu, protože se cévkuje z močového měchýře a infekce již může probíhat v ledvině. Nevím jestli Vám urolog dělal USG ledvin? Jinak by to bylo vhodné. Následně jestli Vás viděl chirurg s akutní bolestí břicha, teplotou a elevací CRP, byl by USG břicha a RTG břicha na místě. Na druhou stranu mohlo dojít při prvním odběru k laboratorní chybě, i to se stává, a tak nevím jestli Vám odběry někde zopakovali? Pokud by následné laboratorní odběry byly v normě, byl by Vámi popisovaný postup urologa a chirurga správný. Jestli Vám ale obtíže přetrvávají neváhejte urgentně opět navštívit Vašeho praktického lékaře, popř. specialistu.

S přáním pěkného dne JD

Související dotazy

Laboratorně zvýšené CRP
Dobrý večer, posielam doplnenie informácii a diagnostických...
Subfebrilie a elevace CRP nejasné etiologie
Dobrý deň, už viac ako týždňov má trápi zvýšená teplota...
Vysoké CRP
Dobrý den, prosím je hodnota CRP 374 hodně vysoká a...
CRP 9
Dobrý den, manžel měl v srpnu 2016 vážnou autonehodu...
Zvýšená hodnota CRP
Dobry den , chtela bych se prosim zeptat mam zvseny...
Teploty, CRP...
Dobrý den, syn 7 měsíců má už 5 den vysoké teploty...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Fascikulace očního víčka

Dobrý den, již týden mi cuká oční víčko. Dnes je první den co cítím i tlak...

Fascikulace svalů a svalový neklid

Dobrý den, mám takový problém. Zhruba již 4 měsíce mám občasné záškuby svalů...

Fascikulace svalů, zhodnocení výsledků

Dobrý den, mám na vás prosbu. Již od mala jsem byl přehnaně hypochondricky,...

Fascikulace v lýtkách

Dobrý den, Trpím uzkostnou poruchou, na kterou užívám měsíc sertralin 50...

Fascikulace v lýtkách

Dobrý den, je to již tak 5 měsíců, co jsem si všiml záškubú v obou lýtkách....

Fascikulace v lýtku

Dobrý den, již půl roku mám neustálé fascikulace v levém lýtku. Pokud něco dělám,...

Fascikulce

Dobrý den Trápí mě záškuby v hraně dlaní ze začátku to bylo jen občas na hrane...

Fasciotomie

Dobrý den,v pondělí dělali manželovi v nemocnici fasciotomii na pravém lýtku. Po...

Fazety

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli orientační ceny za keramické fazety...

FBSS

Dobrá den, v ZDN jsem četla o syndromu FBSS, ale nepochopila jsem, oč vlastně...

Febrilie nejasné etiologie

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kam případně dále nasměrovat dovyšetření...

Febrilní křeče

Dobrý den.Chtěla bych poprosit o rdu.Můj 5měsíční syn po očkování dostal horečku...

Febrilní křeče

Dobry den minuly tyden jsem se vratila s dcerou 15 měsicu z nemocnice, doma...

Febrilni křeče

Dobry den, chtěa bych se zeptat do kolika let muže dostat ditě febrilni křeče,...

Febrilní křeče

Dobrý den, předem děkuji za reakci na moje dotazy. Dcera byla naočkovaná hexa...

Febrilní křeče u 3leté holčičky

Dobrý den prosím vás jsem pěstounka 3,5leté holčičky,od roku prodělala třikrát...

Fekální transplantace

Dobrý den, můj dotaz se týká zdravotního stavu mého tchána: je mu 76 let, začátkem...

Fekální transplantace

Dobrý den, zajímá mě zda se dá fekální transplantace provést v částečné anestezii...

Fembion 1 a Green trio Medicol v těhotenství

Dobrý den, léčím se na sníženou činnost Šž, beru Letrox 100mg denně a ráda bych...

FemCap - antikoncepce

Dobrý den, chci si pořídit cervikální klobouček FemCap. V ČR není tento druh...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Knedlík v krku, suchá rýma

Mám několik měsíců, už těžko dopátrat, kdy tento problém započal, pocit tzv....

Zaseknuty predmet v krku

Dobry den před 2 dny sem jedl parky a nedaval sem pozor a nechal sem tam trochu...

Zlatý stafylok v oku, vyjádření k léčbě


Padání vlasů po covid

Dobrý den, manželka prodělala onemocnění COVID se středně těžkým průběhem je...

Zánět žil v krevním obraze

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli se zánět žil nějak projeví v krevním...

Pocit na zvracení, motání hlavy, nechutenství, bolest nohou, slabost

Dobrý den, poslední dobou (cca měsíc) jsem začala trpět ranním pocitem na...

Pyrvinium působí jinak, než léčivo ve Vermoxu?


Rekonvalescence po covidu

Dobrý večer, byla jsem 20.10.hospitalizovana s oboustrannym zapalem plic - saturace...

Boulička pod čelistí

Dobrý den, přibližně před dvěma měsíci mě začalo pobolívat pod dolní čelistí,...

Bolest pravé nohy v kyčelním kloubu

Dobrý den, byla jsem na CT, ve zprávě je toto - dorsomedialni protruze disku...

Káva při cukrovce

Dobrý den,četl jsem o dietě při cukrovce,kde stálo,že se může nebo je dokonce...

Dieta po odstranění žlučníku

Dobry den mam tento dotaz. 1.unora 2017 jsem mel operaci zlucniku laparoskopicky....

Bolest vpředu pod kolenem

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, jak řešit bolest pod pravým kolenem (vpředu)....

Rychlá střevní peristaltika

Dobrý den, chtěl jsem se jenom zeptat jestli je normalní že po užití živočišného...

Pálení a svědění, otok stydkých pysků

Dobry den, o vikendu jsem si vsimla, ze js tam dole nejak vysusena. Pak se...

Tlak pod levým prsem u žeber

Dobrý den pane doktore, mám již nějakou dobou problém že mě bolí resp....

Ulomený zub a kaz

Dobrý den, měla jsem problem se zubem, který měl narušenou sklovinu. Jelikož...

Polyp děložního hrdla

Dobrý den, dne 16.11. mi odstranili polyp děložního hrdla a já blbá nestihla...

Pálení zadní část stehna

dobrý den,chtěla jsem se zeptat mého manžela pálí zadní část stehna je to pálení...

Výron,poškozené vazy,bolest nártu.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na můj problém. Před týdnem jsem si udělala...

Reklama